'Coming To America'-skuespiller død

Foto: Shutterstock.com

Den Emmy-vindende skuespiller fra 'Coming to America' er død efter længere tids sygdom.

Den ikoniske Emmy-vindende skuespiller, komiker og vært Louie Anderson er fredag afgået ved døden i Las Vegas, efter at have kæmpet mod kræft. Han blev 68 år.

Læs også

Institut melder ud: Antallet af indlagte børn med corona stiger

Det bekræfter hans publicist over for Variety.

Louie Anderson var en erfaren komiker, hvis karriere havde strukket sig over fire årtier. Han fik sit store gennembrud som komiker i 1984, da han optrådte med et sæt på 'The Tonight Show Starring Johnny Carson'.

Derefter optrådte han i en comedy special på Showtime i 1987, og optrådte regelmæssigt i flere forskellige tv-shows sent på aftenen. Han havde også roller i kendte film som 'Ferris Bueller’s Day Off' fra 1986 og 'Coming to America' i 1988.

I 1995 producerede, skabte og medvirkede han i Fox-animationsserien 'Life With Louie'. Ligesom en stor del af hans stand-up, var 'Life With Louie' baseret på hans oplevelser fra da han voksede op i Saint Paul i Minnesota i en stor familie på 11 børn.

I den animerede serie, hvor man fulgte en fiktiv version af hans otteårige jeg, endte med at vinde to Daytime Emmys. Serien kørte fra 1995 til 1998.

I 1969 skabte og medvirkede han i 'The Louie Show', der var en kortvarig sitcom på CBS, der blev aflyst efter blot seks afsnit. I 1999 var han den første vært for den tredje genoplivning af showet 'Family Feud', hvilket han forlod efter fire år.

I de seneste år har Anderson høstet anerkendelse for sin præstation i den originale FX-komedieserie 'Baskets'. I showet, der havde premiere i 2016 og kørte indtil 2019, medvirkede medskaber Zach Galifianakis som den professionelle klovn Chip Baskets, der arbejdede i den lokale rodeo i Bakersfield i Californien.

Anderson spillede rollen som Chips anmassende mor, Christine, i alle fire sæsoner af showet. Han modtog en Emmy for sine præstationer i den første sæson. Han fik yderligere to nomineringer i 2017 og 2018.

For nylig spillede han igen sin rolle fra 'Coming to America' i 2021-efterfølgende 'Coming 2 America'. Desuden havde han en gæsterolle i sæson 3 af HBO Max-serien 'Search Party'. Siden 2017 har han været fast paneldeltager i showet 'Funny You Should Ask'.

Læs også

Familien Rosendals hund løb væk på skiferie i Norge: 15 dage senere tikkede en sms ind på telefonen

Anderson efterlader sig sine to søstre, Lisa og Shanna Anderson.

 

Dagens Gossip