Familien Rosendals hund løb væk på skiferie i Norge: 15 dage senere tikkede en sms ind på telefonen

Foto: Facebook

Danske Familien Rosendal oplevede enhver hundeejers værste mareridt, da deres elskede kæledyr stak af fra dem i et fremmed land nytårsaften.

Det er ikke første gang, at man hører om hunde, katte eller lignende der stikker af nytårsaften, fordi de bliver bange for fyrværkeriet, men heldigvis har denne historie en lykkeligere slutning end mange andre har. 

Familien Rosendal fra Danmark var på skiferie i stationsbyen Geilo i Hallingdalen i det sydlige Norge for at fejre nytår, og de havde taget familiens elskede hund, en 10-årig bearded collie ved navn Apo, med.

Læs også

Lise Rønne har scoret nyt tv-job

Alt tegnede til at det skulle blive en hyggelig familieferie, men det ændrede sig desværre, da Apo stak af nytårsaften. Familien ledte forgæves efter den langhårede hund og måtte til sidst give op og køre tilbage til deres hjem i Danmark uden deres elskede kæledyr. 

Inden de kørte hjem aftalte de dog med Geilo-beboeren, Kristian Brusletto Kjærholt, at han skulle lede en eftersøgning i området, som forhåbentlig kunne finde den savnede hund. Det skriver det norske medie Hallingdølen.

Mange deltog i eftersøgningen af hunden, og Kjærholt sendte en efterlysning ud på de sociale medier, som blandt andet blev delt i facebookgruppen 'Rømlingen', men der var desværre ingen spor efter Apo. I efterlysningen stod der blandt andet: "Apo er desværre meldt savnet... Nogle der ved, om der er nogen, der har vildtkameraer, som de kan tjekke [...]?"

Efter 15 dages eftersøgning uden spor var Kjærholt og de mange andre involverede dog klar til at give op. "Jeg sagde til familien, at hvis vi ikke får nogen observationer i aften, så tror jeg desværre, vi skal overveje at stoppe," har eftersøgningslederen således udtalt til Hallingdølen. Det skriver Sosialnytt

Lige som Kjærholt havde sagt ordene til familien Rosendal over telefonen, fik han en sms fra en anden beboer ved navn Tore Fauske Haugen, som havde gode nyheder. I sms'en stod der nemlig: "Han er her". 

Som så ofte før havde Haugen nemlig været ude at gå en tur med sin gode ven, Ousama Khushfi, som pludselig fik øje på en hund ude i skoven, som han hurtigt genkendte som Apo, da han havde set efterlysningen på Facebook. 

Kjærholt skyndte sig ud til stedet, hvor det lykkedes ham og de to andre mænd at vinde Apos tillid ved at fodre hunden med kiks, og de kontaktede derfor hurtigt familien Rosendal med den gode nyhed. 

Familien skyndte sig at køre til Norge for at hente deres savnede hund, og det er blevet oplyst, at Apo har det godt efter omstændighederne, men at hunden har ømme poter efter, at have gået rundt i tyk sne i 15 dage. 

En video af genforeningen blev delt på Facebook d. 17. januar og kan ses herunder. Artiklen fortsætter under videoen. 

Kjærholt delte efterfølgende nedenstående billede sammen med de gode oplysninger om, at Apo var fundet i god behold, og flere skrev rosende ord i kommentarerne. En skrev for eksempel: "Utroligt godt. Fantastisk indsats!" mens en anden skrev: "Dette er nydeligt at se."

Foto: Facebook

 

Læs også

Pensionister idømt fængselsstraf: Blev taget med kokain til en værdi af mere end 200.000 kroner

 

 

 

Dagens Gossip