Corona-situationen forværres: Mette Frederiksen indkalder til møde

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Statsministeren fortæller her til morgen, at hun har indkaldt til møde på grund af den forværrede corona-situation.

Det går fortsat den forkerte vej med covid-19. I Danmark var vi i går over 1.000 nysmittede for anden gang, og i udlandet sætter de både nye rekorder og lukker landene ned igen.

Angela Merkel meldte i går ud, at restauranter, cafeer m.m lukker ned i Tyskland, og den franske præsident Emmanuel Macron, vil lukke Frankrig helt ned.

Læs også

Danskere gør opsigtsvækkende corona-opdagelse

Herhjemme er det i dag blevet den 29. oktober, og det betyder, at danskerne nu skal iføre sig mundbind på alle offentlige steder indendørs. En tur til købmanden betyder altså, at man nu skal have mundbind på.

Indkalder til møde

På grund af den alvorlige situation, har Danmarks statsminister Mette Frederiksen indkaldt til et møde. Hun har inviteret de danske ambassadører rundt omkring i Europa til et virtuelt møde, så hun kan få deres input.

“Det går desværre den forkerte vej i Europa. Flere lande kommer i disse timer med nye omfattende tiltag - nye nedlukninger - nye restriktioner. Her til aften har Frankrig og vores tyske naboer annonceret nye tiltag. Fra på mandag lukker Tyskland bl.a. restauranter, biografer og sportsanlæg. Samtidig opfordrer de tyske myndigheder til at reducere den sociale kontakt - ligesom vi gør her i Danmark.,” lyder det fra statsministeren i et opslag på Facebook, inden hun fortsætter:

“Situationen er alvorlig. Jeg har i morgen inviteret vores danske ambassadører rundt om i Europa til et virtuelt møde for at høre deres vurderinger. Vi skal stå sammen i kampen mod corona.” fortæller hun.

I skrivende stund fraråder regeringen rejser til stort set alle lande. Kun Grækenland og visse dele af Norge er åbne, men det forventes at lukke helt ned i dag klokken 16.00, når de har sendt den seneste rejsevejledning.

Læs også

Tragisk dødsfald: Mand dræbt af hane

 

 

Dagens Gossip