Tragisk dødsfald: Mand dræbt af hane

Foto: Shutterstock.com

En politibetjent har mistet livet, efter at han kom lidt for tæt på en aggressive hane.

Politibetjent Christian Bolok var sammen med flere kollegaer i gang med en razzia i Filippinerne, hvor de skulle stoppe en illegal hanekamp. Det skriver det britiske medie Dailystar.

Hanekampen fandt sted i byen San Jose i mandags, og generelt er det en meget populær sport i Filippinerne. På grund af covid-19 må der dog ikke længere afholdes disse kampe, men det sker stadig illegalt.

Læs også

Tragisk død: Mand dræbt af hane

Ulykkeligt uheld

Det endte desværre med at koste betjent Bolok livet, da han under razziaen løftede en af hanerne op. Hanen der var bevæbnet med barberblade på benene begyndte at spjætte, og det resulterede i, at betjenten blev skåret i sit lår. 

Bladet gik direkte gennem politibetjentens lårarterie, og han blev omgående kørt til hospitalet. Desværre forblødte betjenten, og han blev erklæret død ved ankomst til hospitalet.

“Jeg har et tungt hjerte, da vi har mistet en bror, der ofrede sit liv i tjenestens navn,” lød det fra politichefen, Arnel Apud i en officiel udtalelse, der fortsætter:

“Det var en uheldig ulykke, og et uheld, jeg slet ikke kan forklare,” fortæller politichefen.

Det er sket før

Det er ikke første gang, at et menneske mister livet til en hanekamp. Tidligere i år mistede en 55-årig mand livet, da han var tilskuer til en illegal hanekamp i Indien. En aggressiv hane slap fri, og han skar den 55-årige mand i maven, hvis liv ikke stod til at redde.

Hanekamp har været ulovligt i Indien siden 1960, men det er stadig meget populært i landet. Derfor afholdes der jævnligt ulovlige hanekampe, hvor tilskuere betaler entre og har mulighed for at vædde på hanerne.

Ifølge Naturhistorisk Museum har hanekampe været meget udbredt i Europa, men der er ingen direkte tegn på, at det har fundet sted i Danmark. Dog fandt man for mange år siden et større antal haneknogler i forbindelse med en udgravning i Svendborg, og her kunne det tyde på, at det var haner, der var blevet brugt til kamp.

Læs også

Pres på Mette Frederiksen: Vil indføre nye forsamlingsforbud

 

 

Dagens Gossip