Corona-studie viser, at dødeligheden er faldet

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Færre coronasmittede dør af virussen end i foråret, og det gælder også ældre som bliver syge.

Midt i stigende smittetal, restriktioner og uvished er der gode nyheder ind i mellem.

Et studie baseret på tal fra vores tyske naboer viser, at færre coronasmittede dør af virussen end tidligere.

Læs også

Læger bekymret for unges bizarre adfærd: Det kan ende helt galt

Dødeligheden falder for alle aldre, og det er ikke kun, fordi det er yngre mennesker, som i høj grad bliver smittet. 

Det skriver VG.

En gruppe forskere, der er tilknyttet Universitetet i Oxford har set på statistikker over dødeligheden blandt coronasmittede i Tyskland i marts og sammenlignet dem med tal fra den sidste uge i august.

I begyndelsen af ​​pandemien forblev antallet af døde stabilt i forhold til antallet af smittede. Men nu er situationen en anden.

Nu er andelen, der dør blandt dem, der bliver smittet, faldet, og dette er på trods af, at antallet af tilfælde af smittede er steget, viser studiet.

Fra 29 procent til 11 procent

Studiet viser blandt andet, at dødeligheden for personer over 80 år var 29 procent i den sidste uge i april. Den faldt til 27 procent ugen efter og var omkring 11 procent fra midten af ​​juli og herefter.

Et lignende mønster ser man i også de andre aldersgrupper, viser forskningen skriver VG. 

Går en usikker tid i møde

Tyskland har haft forholdsvis lave smittetal, når man ser på landets størrelse og indbyggertal. Ifølge forskerne, så er det sandsynligt, at i andre lande, hvor dødeligheden er højere, vil faldet i dødelighed også være større.

Nu går vi for alvor ind i efterårsmånederne og vintertiden, og det kommer højst sandsynligt også til at påvirke smittetallene. Præcis hvordan vides ikke endnu, men det bliver, ifølge forskerne, også interessant at følge. 

Sådan reagerer Danmark

De stigende smittetal er også en realitet i Danmark, og i går kom der nye tiltag til folk i hovedstadsområdet, men også resten af Danmark bliver bedt om at tage nye opfordringer til sig.

Blandt andet skal nattelivet lukke klokken 22.00  i 17 kommuner i Hovedstadsområdet. Derudover opfordrer Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, at danskerne bør finde en ‘social boble' i løbet af efteråret. Med det mener han, at man nøjes med at finde fem til ti personer man ses med, og ikke mere end det.

Læs også

Det er aldrig set før: Ændring i populært DR-program

 

 

 

Dagens Gossip