Coronaudbrud på Christiansborg: Flere testet positive

Skrevet af Julie Møller

03/11/2020
Der er flere folketingsmedlemmer, der er testet positive for corona. Foto: Shutterstock.com
Der er flere folketingsmedlemmer, der er testet positive for corona. Foto: Shutterstock.com
Lige nu spreder coronavirussen spreder sig på Christiansborg.

Dagens topnyheder

“Jeg blev i aftes indlagt på Odense Universitets Hospital med ondt i bryst og hovedpine. En coronatest viste, at jeg er smittet med Covid-19. Der er stødt en lungebetændelse til. Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med bl.a. Remdicivir. Alle, jeg har været i nær kontakt med de seneste 5 dage, opfordres til at lade sig teste. Pas godt på hinanden.”

Sådan skriver Venstres forsvarsordfører og tidligere klimaminister Lars Christian Lilleholt, der er blevet smittet med coronavirus.

Ikke den eneste

Men han er langt fra den eneste, der er smittet med virussen på Christiansborg.  Niels Flemming Hansen, konservatives transport- og forsvarsordfører, er testet positiv for coronavirus. Det samme gør sig gældende for folketingsmedlem for Socialdemokratiet Jeppe Bruus, stedfortrædende folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti Egil Hulgaard og Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen. Det skriver TV 2, der oplyser, at udover flere smittetilfælde, så er flere S-ministre gået i selvisolation.

I kontakt med Mette Frederiksen

Ifølge en pressemeddelelse fra statsministeriet oplyses det, at Mette Frederiksen har været til møde med justitsministeren, Nick Hækkerup, i fredags. Han er en af de politikere, der er gået i selvisolation, da han har coronasymptomer. På nuværende tidspunkt har Mette Frederiksen ikke oplyst, om hun vil gå i selvisolation og lade sig teste.

Herunder kan du se nogle af opdateringerne fra Facebook, hvor politikerne fortæller, at de er testet positive.