Danfoss forsker i effektiv energi med tyske Bosch

Industrikoncernen Danfoss skal sammen med tyske Bosch udvikle energieffektiv kompressor-teknologi. Ingen af parterne vil ud med, hvad samarbejdet i første omgang koster. Men mulighederne for at bruge energien mere effektivt er allerede store.

Sidste år brugte Danfoss 1,4 milliarder kroner til forskning og udvikling, det svarer til omkring fire procent af det samlede salg i koncernen.

Og nu skal Danfoss-afdelingen Commercial Compressors med hovedsæde i Lyon i Frankrig bruge noget af forskerbudgettet sammen med Bosch Thermotechnik i den tyske by Lollar.

Det nye joint venture vil være ligeligt ejet af Bosch Thermotechnik og Danfoss. Aftalen vil blive endeligt afsluttet, når der er opnået godkendelse fra relevante myndigheder, og de finansielle detaljer vil ikke blive offentliggjort, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Samarbejdet vil gøre os i stand til at give vores kunder endnu mere innovative løsninger og møde den stigende efterspørgsel efter energieffektivitet hele verden rundt, siger Kim Fausing, direktør hos Danfoss.

For et par år siden var Danfoss med i et projekt i den kinesiske millionby Anshan. Overskudsvarme fra byens stålkraftværk varmer i dag de kinesiske stuer hos næsten to millioner indbyggere i byen. På den måde spares der omkring 600 millioner kroner til kul om året.

Netop Bosch Thermotechnik er en af Europas førende producenter af energieffektive varme- og varmtvandsløsninger, mens Commercial Compressors er en førende producent af kompressorer til kommerciel brug inden for klima- og køleløsninger.

- Kompressorteknologien vil blive benyttet i meget energieffektive og miljømæssigt ansvarlige applikationer som for eksempel varmepumper, klima- og køleanlæg, siger Ulrich Schmidt, chef for produktion og kvalitetssikring hos Bosch Thermotechnik i pressemeddelelsen.

Danfoss er især kendt for termostater til radiatorer. Men det er blot tre procent af koncernens indtægter, der kommer herfra, oplyser Danfoss.

/ritzau/

 

Dagens Gossip