Skrevet af Henrik R

18/11/2019
Danmark har netop kvalificeret sig til EM 2020 efter aftenens resultat mod Irland.

SÅ-DANMARK fristet man næsten til at sige.

Kampen mellem Irland og Danmark er netop blæst af, og kampens resultat betyder, at Danmark kvalificerer sig til EM 2020.

Det var en utrolig klodset og nervepirrende kamp, som Danmark leverede mod Irland i går. Værterne der bestemt ikke havde været gode spillemæssigt i kvalifikationen, formåede at få Danmark til at ligne et seriehold, og det var ikke helt uheldigt, at Danmark fik kvalificeret sig i går.

Irland var nemlig det bedste hold på banen, og det var også dem, der havde de bedste tilbud mod mål. Heldigivs for Danmark dukkede Martin Braithwaite op små 15 minutter før tid, og sendte Danmark på sejrskurs med målet til 0-1.

Irland fik dog skabt spænding i kampen, da Doherty reducerede fem minutter før tid, og det fik i den grad stadionet i Irland til at nå kogepunktet. Irerne fik masser af dødbolde i slutningen af kampen, noget som de elsker, men heldigvis lykkedes det ikke at få bolden i mål til 2-1.

Kampen endte 1-1 og dermed sikrede Danmark sig billetten til EM 2020.

EM 2020

EM 2020 bliver en helt særlig udgave af europamesterskaberne i fodbold. Det er nemlig første gang nogensinde, at en slutrunde skal spilles på kryds og tværs af mange lande i Europa.

Slutrunden bliver spillet i 13 forskellige nationer. Aserbajdsjan, Belgien, England, Tyskland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Rumænien, Rusland, Skotland, Spanien og Danmark er værterne ved EM 2020.

Hver nation er sikret at afholde et par kampe, mens lande som Tyskland, Italien, Rusland, Aserbajdsjan og England er sikret de største kampe.

Kvartfinalerne bliver nemlig spillet i Aserbajdsjan, Tyskland, Italien og Rusland, mens semfinalerne og finalen bliver spillet på Wembley i London.

Danmark er det land med det mindste stadion, mens England med Wembley har det største af dem alle. Danmark er i øvrigt sikret to kampe på hjemmebane, dermed får Danmark altså med kvalifikationen her til aften muligheden for at spille to EM-kampe på hjemmebane.