Nu kommer der ny benzin til Danmark: Disse bilejere skal passe på

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix

Fra årsskiftet vil der være ny benzin tilgængelig i Danmark. Herunder kan du se, om du med din nuværende bil kan tanke den nye benzin, eller om du skal holde dig til den gamle.

Folk på hele kloden forsøger hele tiden med nye grønne alternativer at gøre kloden til at bedre sted at være. Nu er turen så kommet til benzinen, som får en ny grønnere variant. Det skriver FDM.

Pr. 1. januar øges blandingen af bioætanol i oktan 95-benzinen på diverse tankstationer rundt omkring i landet, og det betyder, at den nuværende E5 med 5,75 procent bioætanol bliver erstattet af en ny E10-version, der indeholder 7,6 %.

Læs også

Grænsehandel: Om lidt er det slut med billige danske colaer

Ifølge brancheorganisationen Drivkraft Danmark skulle det få den betydning, at det vil mindske det årlige CO2-udledning med 200.000.

Pas på hvis du kører i disse biler

Som bilejer skal du ikke frygte, at den nye grønnere benzin vil gå ind og påvirke distancen på din bil. Du vil nemlig kunne køre lige så langt på literen, som med E5-versionen, men til gengæld med bedre samvittighed.

Men selvom det ikke påvirker din bils evne til distancen på landevejene, så kan det til gengæld påvirke ‘helbredet’ på din bil.

Alle benzinbiler der er produceret efter 1. januar 2011 er godkendte til at kunne køre på det nye E10-benzin, mens biler der er produceret før, kan få problemer.

Derfor er det vigtigt, at man allerede på forhånd tjekker, om ens bil kan køre på det nye E10, inden man begynder at tanke sin bil med det.

Du har mulighed for at tjekke, om din bil er godkendt til at køre på E10-benzin fra den 1. januar 2020.

Hvis du har en bil, der ikke er godkendt til E10, men alligevel kommer til at tanke E10-benzin på, så er der to ting, du kan gøre.

  1. Hvis du kun har tanket en lille smule E10-benzin, kan du sagtens bare fylde E5-benzin på. Det sker der ikke noget ved.

  2. Har du fyldt tanken helt op med E10-benzin, er du nødt til at få tømt hele tanken igen, som du også ville gøre, hvis du tankede diesel på en benzinbil eller omvendt.

Du kan tjekke om din bil er godkendt til E10-benzin her. Klik her 

Læs også

Rikke bestilte en kage til kollegaerne - da de åbnede æsken blev de dybt forbløffede