Dansk ferieparadis bliver de første i verden: Nu skal du betale entré for at besøge byen

Skrevet af Emil Martesen

25/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu skal du betale entré for at besøge byen.

Dagens topnyheder

Den italienske by Venedig får nok en del klokker til at ringe hos et hav af danskere.

Kendt for sine kanaler, gondoler og historiske bygninger på Markuspladsen har den gennem tiden fået en høj stjerne hos mange danskere.

Men alting kommer med en pris.

Byen står nemlig ansigt til ansigt med en ny udfordring som følge af sin popularitet blandt turister. For at håndtere det massive tryk af de mere end 15 millioner årlige besøgende, har Venedig, som den første by i verden, indført entré for dagsturister.

Det skriver flere internationale medier, herunder The New York Times.

Beslutningen kommer i kølvandet på advarsler fra UNESCO om behovet for mere bæredygtig turisme, og er et drastisk skridt mod at regulere masseturismen, som byens borgmester, Luigi Brugnaro, beskriver som nødvendigt 'både af hensyn til de fastboende og til de besøgende':

"Venedig er ikke bare vores by, det er hele verdens by, og både af hensyn til de fastboende og til de besøgende er det blevet nødvendigt at regulere fænomenet masseturisme", siger Venedigs borgmester, Luigi Brugnaro, til TV 2.

Fra nu af vil besøgende, der ikke overnatter i byen, skulle betale en entre på fem euro, omkring 37 kroner, på udvalgte dage. Dagene er hovedsageligt weekender og helligdage, hvor byen oplever særlig stor tilstrømning. Besøgende kan dog undgå denne omkostning ved at planlægge deres besøg uden for disse tider eller ved at booke mindst en overnatning, som så medfører en eksisterende turistskat, der dog har eksisteret længe og forefindes mange steder.

Børn der er under 14 år slipper for at betale entré, men bliver du som voksen opdaget uden en gyldig billet, når du besøger den verdensberømte by, så skal du punge ud med 300 euro i bøde, svarende til omkring 2.237 kroner.