Dansk filminstruktør omkom i attentat ved Krudttønden

- Han var et fantastisk menneske. Betænksom, klog og helt igennem reel.

Det fortæller en nær ven om manden, der blev dræbt, da en gerningsmand lørdag trængte ind til et debatmøde i Krudttønden på Østerbro lørdag. Kvinden ønsker ikke sit navn offentliggjort.

Vennen lagde søndag formiddag blomster foran Krudttønden til minde om den omkomne og de øvrige ofre for attentatet. Hun var tydeligt berørt af situationen.

- Gennem sit arbejde har han gjort en masse for andengenerationsindvandrere. Det, der er sket, er helt uforståeligt. Han var et stort menneske, siger hun til Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet var det den 55-årige danske filminstruktør Finn Nørgaard, der omkom i angrebet mod arrangementet. Desuden blev tre betjente såret ved debatmødet, hvor den svenske Muhammedtegner Lars Vilks var til stede.

Et øjenvidne fortæller til Ekstra Bladet, at Finn Nørgaard blev skudt på klos hold. Sammen med andre forbipasserende forsøgte øjenvidnet forgæves at genoplive instruktøren.

Finn Nørgaard var uddannet cand.phil. i film og kommunikation fra Københavns Universitet.

Han har arbejdet som producer for DR, spillede med i spillefilmen "Skyggen" og var blandt andet producent på dokumentarfilmen "Kun for forrykte" om Eik Skaløe og Steppeulvene fra 1988.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip