Dansk fodboldkonflikt: USA regner fortsat med testkamp

Den verserende fodboldkonflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er kommet helt til USA, som efter planen skal spille testkamp mod danskerne i Aarhus 25. marts.

Tirsdag bragte Jyllands-Posten et interview med direktøren for fagforeningen bag USA's landsholdsspillere (USNSTPA), Mark Levinstein, som langede hårdt ud efter DBU's håndtering af konflikten med det danske A-landshold.

Mark Levinstein udtalte, at han helst ville have kampen aflyst, hvis ikke Danmark kunne stille med landets bedste spillere.

Kommunikationschef for det amerikanske fodboldforbund (US Soccer), Neil Buethe, siger til dbu.dk, at det amerikanske landshold forbereder sig til testkampen som planlagt.

- Vi fortsætter vores forberedelser til venskabskampen mod Danmark og forventer at spille kampen den 25. marts i Aarhus, siger Neil Buethe.

29. marts spiller Danmark yderligere end testkamp mod Frankrig.

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er især et problem for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

17. marts skal landstræner Morten Olsen udtage truppen til testkampene mod USA og Frankrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip