Dansk mobiltelefon var skyld i, at hårdt kvæstet kvinde måtte lide i flere timer

Skrevet af Mathias Madsen

27/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forleden måtte en hårdt kvæstet kvinde vente næsten to timer på hjælp på grund af en danskers mobiltelefon.

Dagens topnyheder

En kvinde styrtede mandag aften ifølge JydskeVestkysten ned af en trappe tæt på sydsiden af Flensborg Fjord mellem Westerholz og Habernis i det nordlige Tyskland. 

Faldet var så voldsomt, at kvinden blev hårdt kvæstet og derfor ikke selv var i stand til at skaffe hjælp, men heldigvis fandt en dansk turist hende og tilkaldte straks hjælp.

Den danske turist var dog ikke i stand til at beskrive over for den tyske alarmcentral helt præcis, hvor de befandt sig, og fordi turistens mobiltelefon var dansk, kunne alarmcentralen ikke spore telefonens lokalitet. 

Det resulterede i, at den hårdt kvæste kvinde måtte vente næsten to timer, før en redningshelikopter ankom til stedet. 

Den tyske søredningstjeneste i området sejlede op og ned langs kysten med en båd, som desperat forsøgte at finde den tilskadekomne kvinde. 

Opkaldet til alarmcentralen kom klokken 19:45 og først omkring klokken 21:30 fandt redningsmandskabet den kvæstede kvinde og den danske turist, og en redningshelikopter blev straks sendt afsted. 

Få minutter efter landede helikopteren tæt på trappen, som den tilskadekomne var faldet ned af, ligesom ambulancer og brandbiler fra den nærliggende brandstation ankom til stedet. 

Redningsmandskabet fik kvinden op i en ambulance, hvor der blev ydet omfattende førstehjælp, og kvinden overlevede heldigvis ulykken.