Dansk skole idømt stor bøde efter lejrskoletur: 21 elever var i fare

Foto: Shutterstock

Skolen er blevet idømt en stor bøde for at have bragt 21 elever i fare.

Elever fra Skipper Clement Skolen kom i havsnød under en lejrskoletur i 2021. 

Eleverne, som omfatter 21 styks, var ude at boarde, da havsnød indtraf. Herefter måtte en større redningsaktion sættes i værk.

Torsdag er Skipper Clement Skolen i Aalborg så blevet idømt 45.000 kroner i bøde, fordi de 21 elever blev bragt i fare. 

Det bekræfter anklager Ingrid Munch Hansen over for Nordjyske.dk

Læs også

Forfærdelig video: Mikes elastik knækkede under frit fald

Den dramatiske hændelse fandt sted i Øster Hurup den 15. juni. Paddleboarding stod nævnt blandt aktiviteterne, men under hele turen var eleverne blevet bedt om at stå. 

Og da elever, lærere samt instruktører blev fanget af fralandsvind, drev de væk fra land. De drev faktisk så langt ud, at de ikke selv var i stand til at komme ind i land igen.

I forbindelse med redningsaktionen var både civile, redningsbåde samt en helikopter fra flyvevåbnet indblandet, som fik alle reddet sikkert i land. 

Men her slutter sagen ikke.

Anklagemyndigheden mente, at skolen stod tilbage som ansvarlig for, at elevene overhovedet var blevet udsat for fare til at starte med. 

Skipper Clement Skolen nægtede sig skyldig i anklagen om, at de ikke havde sikret, "at sejladsen var planlagt således, at sejladsen kunne udføres i overensstemmelse med godt sømandsskab og at menneskeliv på søen var sikret fuldt betryggende". 

Skolen hævdede stedet, at det burde være virksomheden, som de havde hyret til at stå for arrangement, der bør holde ansvarlige for, at eleverne kom i fare. 

Anklagemyndigheden skulle dog vise sig at blive bakket op af Retten i Aalborg som altså diskede op med en bøde på 45.000 kroner. 

Skipper Clement Skolen har nu bedt om tid til at overveje, om de eventuelt vil anke dommen.

Læs også

Hel familie sprang i døden fra balkon: Nu er den skræmmende årsag afsløret

.

Dagens Gossip