Hel familie sprang i døden fra balkon: Nu er den skræmmende årsag afsløret

Foto: Cyril Zingaro/AP/Ritzau Scanpix

Myndighederne mener nu at have fundet årsagen til, at familien fælles valgte at springe i døden.

Sagen, der chokerede Schweiz og store dele af verden, vil nu blive afsluttet.

Politiet har udelukket enhver form for indblanding af andre og siger, at de voksne, der flyttede til Schweiz fra Frankrig to år tidligere, ikke gav tegn på, at de overvejede selvmord.

Læs også

Fra i morgen bliver det forbudt: Koster 1.500 kroner

Fire af ud af de fem familiemedlemmerne døde den 24. marts sidste år i Montreux, da de valgte at springe ud fra deres lejlighed på syvende etage. Her er der tale om en otteårig pige, en femtenårig dreng, deres far og mor samt morens tvillingesøster.

Drengen på 15 år overlevede faldet og endte i koma, men er nu kommet sig efter sine alvorlige kvæstelser. Han har dog ingen erindring om den dag, siger efterforskerne ifølge det britiske medie BBC.

Retstekniske undersøgelser viste ingen tegn på kamp før dødsfaldene, og obduktionerne viste ingen spor af stoffer.

Efter et års efterforskning siger de schweiziske myndigheder nu, at familiens mor og hendes søster var dybt involveret i konspirationsteorier.

Efter dødsfaldene fandt politiet deres lejlighed fyldt med mad, medicin og hygiejnematerialer, omhyggeligt opbevaret og organiseret. Familien gik sjældent ud, og børnene blev undervist hjemme.

De to kvinder havde en dyb mistillid til regeringen og lokale myndigheder, siger efterforskerne, og havde opdraget børnene til at tro, at verden var et fjendtligt sted.

Covid-19-pandemien og Ruslands invasion af Ukraine havde kun tjent til at styrke deres overbevisning.

Søgninger i lejligheden og på familiens elektroniske enheder afslørede, at det kollektive selvmord var nøje planlagt og endda øvet.

Forældrene ventede tilsyneladende, på det rette øjeblik for at tage afsted til - hvad de troede ville være en bedre verden, væk fra den, de frygtede - siger politirapporten.

Tragisk nok ser det ud til, at det, der udløste deres beslutning, var et velfærdsbesøg fra politiet i Montreux.

De kom forbi den morgen for at minde faren om at gå til et møde med de lokale uddannelsesmyndigheder for at drøfte hjemmeundervisningen af hans søn, efter at han ikke havde besvaret flere breve.

De lukkede ikke politiet ind, og ikke længe efter hoppede familien i deres død.

Tirsdag appellerede de schweiziske myndigheder om, at den overlevende søns privatliv skulle respekteres.

Læs også

Af denne foruroligende grund fjernede McDonalds 'Ronald McDonald'

 

.

Dagens Gossip