Danske soldater forbereder sig på Tredje Verdenskrig: Det kan blive "rigtig slemt"

Foto: Shutterstock

De danske soldater i Letland er der absolut ikke for sjov.

Tæt på den lettiske hovedstad, Riga, ligger 'Camp Niflheim', som i øjeblikket er hjem for cirka 750 danske soldater, der er udsendt sammen med tusindvis af andre NATO-soldater. 

De er en del af NATO's afskrækkelsestropper, som efter planen på sigt skal bestå af 300.000 soldater spredt ud over Østeuropa nær Ruslands grænse.

Læs også

Her er verdens stærkeste militær: Danmark ligger ikke ligefrem i toppen

Selvom soldaterne ikke er der for at angribe Rusland, så er de helt bevidste om, at de ikke er der for sjov, og at der er en reel risiko for, at de skal i kamp mod russiske soldater i den nærmeste fremtid. 

Det har den danske soldat Mathias, som er til stede i 'Camp Niflheim', forklaret til TV2

"Det er jo noget helt andet end at kæmpe mod oprørere, som vi har gjort i Afghanistan og andre steder," har han udtalt og forklaret, at de danske soldater er bevidste om, at de "træner" til "Tredje Verdenskrig."

"Vi ved jo, at hvis det først går løs her, så er det rigtig slemt," har han desuden udtalt.

"Det er noget, der ligger i baghovedet hele tiden. Og det er det, vi træner til. Hvis helvede først bryder løs her, så kan det være begyndelsen på en ny verdenskrig," har en soldat ved navn Nickolaj, som også er udsendt til Riga, supplerende udtalt. 

På samme måde har Jakob, der er kompagnichef i Letland, forklaret, at truslen "potentielt" er, at "vi ender i en regulær krig."

Han understreger dog, at det hverken er det de "håber på eller regner med," men at det er en trussel, som man er nødt til at være klar på. 

Læs også

EU-ændring fører til nyt forbud i Danmark: Træder i kraft fredag

 

 

 

Dagens Gossip