Danske soldater forbereder sig på Tredje Verdenskrig: Det kan blive "rigtig slemt"

Skrevet af Mathias Madsen

28/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De danske soldater i Letland er der absolut ikke for sjov.

Dagens topnyheder

Tæt på den lettiske hovedstad, Riga, ligger 'Camp Niflheim', som i øjeblikket er hjem for cirka 750 danske soldater, der er udsendt sammen med tusindvis af andre NATO-soldater. 

De er en del af NATO's afskrækkelsestropper, som efter planen på sigt skal bestå af 300.000 soldater spredt ud over Østeuropa nær Ruslands grænse.

Selvom soldaterne ikke er der for at angribe Rusland, så er de helt bevidste om, at de ikke er der for sjov, og at der er en reel risiko for, at de skal i kamp mod russiske soldater i den nærmeste fremtid. 

Det har den danske soldat Mathias, som er til stede i 'Camp Niflheim', forklaret til TV2

"Det er jo noget helt andet end at kæmpe mod oprørere, som vi har gjort i Afghanistan og andre steder," har han udtalt og forklaret, at de danske soldater er bevidste om, at de "træner" til "Tredje Verdenskrig."

"Vi ved jo, at hvis det først går løs her, så er det rigtig slemt," har han desuden udtalt.

"Det er noget, der ligger i baghovedet hele tiden. Og det er det, vi træner til. Hvis helvede først bryder løs her, så kan det være begyndelsen på en ny verdenskrig," har en soldat ved navn Nickolaj, som også er udsendt til Riga, supplerende udtalt. 

På samme måde har Jakob, der er kompagnichef i Letland, forklaret, at truslen "potentielt" er, at "vi ender i en regulær krig."

Han understreger dog, at det hverken er det de "håber på eller regner med," men at det er en trussel, som man er nødt til at være klar på.