Melder ud: Vil have 300.000 NATO-soldater nær den russiske grænse

Foto: Shutterstock

NATO vil opruste markant, lyder det.

Tirsdag er der NATO-topmøde i den spanske hovedstad, Madrid. Her skal medlemslandene især diskutere strategien i og omkring Rusland samt ikke mindst i Ukraine. Generelt er den sikkerhedspolitiske situation lige nu et noget højere spændingsniveau end det har været tilfældet i mange år.

NATO er ikke direkte til stede i Ukraine, men de fleste NATO-lande har bidraget med våben til ukrainerne og dermed valgt side.

Læs også

Rød blok mister stemmer: Ét parti taber stort

Senest er det kommet frem, at USA nu vil sende et yderst avanceret missilsystem afsted.

I dag afholdte NATO’s generalsekretær og tidligere statsminister i Norge, Jens Stoltenberg pressemøde forud for topmødet onsdag.

Her kunne Stoltenberg meddele, at NATO i den kommende tid vil opruste markant med hensyn til at have tropper til stede i NATO-lande tæt ved Rusland. Her vil der uden tvivl være tale om blandt andet Baltikum, hvor der lige nu er mange NATO-soldater at finde.

"Vi vil transformere NATO's reaktionsstyrke og øge antallet af vores højberedskabsstyrker til langt over 300.000," sagde Stoltenberg ifølge Sky News.

Lige nu er antallet 40.000. De nærmere beslutninger vil blive endeligt fastlagt på topmødet for NATO-alliancen senere på ugen.

NATO Response Force er i øjeblikket på omkring de 40.000 mand fra hær, søværn og flyvevåben. Skal man op over 300.000, så er det altså mere end det seksdobbelte af nuværende styrke.

I sidste uge kunne Sky News via to unavngivne kilder fortælle, at man havde planer om at øge bidraget med seks gange så mange folk. Denne plan ser nu ud til at blive en realitet.

Desuden vil NATO Response Force skifte navn, således at det kommer til at hedde Allied Reaction Force.

Læs også

Ekspert: Her kan prins Christian ende med at gå

 

Dagens Gossip