Danske turister risikerer bøder i ferieparadis: Uskyldig ferievane koster over 22.500 kroner

Emil Martesen

5 uger siden

|

17/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En uskyldig ferievane koster over 22.500 kroner.

Dagens topnyheder

Sommeren står for døren, og mange turister planlægger at tage på bilferie til Grækenland.

Men ferien kan hurtigt blive dyr, hvis man ikke kender og overholder de lokale regler for brug af køretøjer. I Grækenland findes der specifikke love, der regulerer overnatning i køretøjer på steder, hvor det er forbudt, selvom de er offentligt tilgængelige.

Det er vigtigt at forstå, hvad der sker, hvis man beslutter at tage på ferie med bilen som overnatningssted.

Det skriver ziare.com.

Først og fremmest skal et køretøj overholde færdselsreglerne og må ikke parkere på steder, hvor parkering er forbudt eller hindrer trafikken. Derudover er der restriktioner for dem, der vælger at bruge deres bil som sovested, selv for en enkelt nat.

Generelt er fri camping forbudt i Grækenland og straffes hårdt, hvis det konstateres af de relevante myndigheder. Det betyder, at man ikke må opsætte campingudstyr som bænke eller markiser ved siden af bilen.

Men hvis man derimod overnatter i bilen uden at opsætte sådanne installationer, er der ingen overtrædelse og dermed ingen bøde.

Sagen er dog en helt anden hvis man overtræder reglerne, hvor bøderne kan starte ved 300 euro per person eller køretøj og kan resultere i retssager med bøder på op til 3.000 euro.

Denne information er særlig vigtig for turister, der planlægger at bruge deres bil som overnatningsmulighed i Grækenland, eller sågar andre lande, hvor der er lignende restriktioner.

Ved at være informeret og følge reglerne kan man nyde en problemfri og behagelig ferie uden uventede udgifter, og det sætter to streger under, at det altid er bedst at planlægge i forvejen og sikre sig, at man overholder alle lokale love og bestemmelser for at undgå problemer og ekstra omkostninger under ferien.