Du tror det ikke før du får bøden: Mange borgere glemmer denne enkle trafikregel

Skrevet af Emil Martesen

10 uger siden

|

06/03/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Du tror det ikke før du får bøden.

Dagens topnyheder

Ved Danmarks trafikerede strøg synes en tilsyneladende ubetydelig handling – eller mangel på samme – at skabe uklarhed blandt bilister.

En nylig undersøgelse har afdækket en overraskende uvidenhed: næsten fire ud af ti svenske bilister er tilsyneladende ikke klar over, at undladelse af at bruge blinklys ikke kun er en overset høflighed, men også en overtrædelse, der kan medføre bøder.

Det skriver det svenske medie teknikensvarld.expresse.se.

Blinklyset er dog langt fra en overflødig detalje i bilens design. Det er snarere et afgørende værktøj for sikker kommunikation på vejen.

Men trods dette viser det sig, at en betragtelig andel af bilister – 38 procent for at være præcis – forsømmer at bruge deres blinklys, især i situationer, der kræver det mest, såsom ved rundkørsler og ved kryds.

Resultaterne, som fremkommer af en undersøgelse foretaget af bilformidleren Kvdbil i samarbejde med Kantar Sifo, afslører ikke kun en mangel på viden om trafikreglerne, men også en bekymrende ligegyldighed overfor dem.

Blandt dem, der har adgang til en bil, ved kun 62 procent, at manglende brug af blinklys kan føre til bøder. Mere alarmerende er det, at hver femte respondent enten fejlagtigt mener, at dette ikke medfører bøder, eller slet ikke kender til konsekvenserne.

Og der er god grund til at spidse øre.

For på vejene i Danmark får du ligeledes bøder ved manglende brug af blinklys.