Dansker reddet efter nat i sneen

16/09/2012 13:10

Newspaq

Nyheder
En dansk mand i 50-års-alderen, der lørdag aften blev meldt savnet ved nationalparken Rondane nord for Lillehammer, er søndag morgen fundet i god behold. Han var ude på vandringstur, men var ikke kommet tilbage til byen Rondvassbu, da det blev mørkt, hvorfor der blev sat gang i en eftersøgning. Otte norske Røde Kors-folk gik ud, da vejret var for dårligt til at en eftersøgning med helikopter, skriver hjemmesiden gd.no. - Han blev fundet af mandskab fra Røde Kors og bragt ned med helikopter ved 05.30-tiden. Han var kølet ned og træt, men ellers var hans tilstand fin, siger operationsleder ved politidistriktet i Gudbrandsdalen, Geir Stavheim, til tv-stationen NRK. Stavheim fortæller, at manden er stedkendt i området, men at det ikke altid er nok, hvis man går ud, når det er ved at blive mørkt. - Det var mørkt og koldt, og det er let at blive væk, selvom man er stedkendt. - Det var som sagt koldt, og der kom også lidt sne, men manden var godt klædt på, siger Geir Stavheim. Danskeren er blevet bragt tilbage til Rondvassbu, hvor man nu tager sig af ham.

Mest læste i dag

En dansk mand i 50-års-alderen, der lørdag aften blev meldt savnet ved nationalparken Rondane nord for Lillehammer, er søndag morgen fundet i god behold.

Han var ude på vandringstur, men var ikke kommet tilbage til byen Rondvassbu, da det blev mørkt, hvorfor der blev sat gang i en eftersøgning.

Otte norske Røde Kors-folk gik ud, da vejret var for dårligt til at en eftersøgning med helikopter, skriver hjemmesiden gd.no.

- Han blev fundet af mandskab fra Røde Kors og bragt ned med helikopter ved 05.30-tiden. Han var kølet ned og træt, men ellers var hans tilstand fin, siger operationsleder ved politidistriktet i Gudbrandsdalen, Geir Stavheim, til tv-stationen NRK.

Stavheim fortæller, at manden er stedkendt i området, men at det ikke altid er nok, hvis man går ud, når det er ved at blive mørkt.

- Det var mørkt og koldt, og det er let at blive væk, selvom man er stedkendt.

- Det var som sagt koldt, og der kom også lidt sne, men manden var godt klædt på, siger Geir Stavheim.

Danskeren er blevet bragt tilbage til Rondvassbu, hvor man nu tager sig af ham.