Danskere opfordres til at holde sig væk efter terrortrussel

Skrevet af Mathias Madsen

08/03/2023
Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Danskere opfordres til at holde sig væk og være "opmærksomme" efter en bombetrussel.

Dagens topnyheder

Europa-Kommisionen, som har hovedsæde i den belgiske hovedstad Bruxelles, har ifølge TV2 modtaget trusler om, at der vil ske en eksplosion i byens metro i løbet af onsdagen. 

Det skriver Euronews.

Ifølge TV2 fik det tidligere i dag Udenrigsministeriet til at sende en mail til danske medarbejdere i Bruxelles, hvori der stod, at de skulle holde sig væk fra metroen i dag, onsdag d. 8. marts. 

I mailen blev folk desuden opfordret til at være "agtpågivende," og senere på dagen delte Udenrigsministeriet desuden et opslag på Facebook, hvor de advarede alle danskere i Bruxelles om det mulige terrorangreb. 

Her lød meldingen, at "belgisk politi har øget sin overvågning efter en terrortrussel mod metroen i Bruxelles. Ifølge myndighederne er der ikke fundet noget mistænkeligt [...]," og opfordringen til danske borgere i den belgiske hovedstad lød på at være "opmærksom," hvis man "bruger metroen i dag."

Udenrigsministeriet skrev desuden: "Følg altid de lokale myndigheders anvisninger [...]" og delte et link til en fransk hjemmeside, hvor man kan læse mere om situationen. 

Du kan læse hele Udenrigsministeriets opslag og finde linket herunder:

Efter terrortruslen har også den amerikanske ambassade i Bruxelles udsendt et terrorvarsel og opfordret folk til at undgå store forsamlinger, ligesom politiet i byen har højnet sikkerhedsniveauet.

Der er ikke sket et terrorangreb i Bruxelles i dag.