Danskerne advares om særlige beskeder fra 'PostNord', 'GLS', 'DAO' m.fl.

13/11/2023 14:17

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu skal der passes på.

Mest læste i dag

Det er tid til at skærpe opmærksomheden, da der er blevet udsendt en advarsel, der omhandler de store danske fragtfirmaer.

Advarslen er udsendt af og via appen 'Mit digitale selvforsvar', og den involverer store danske fragtfirmaer, herunder PostNord, GLS, DAO, UPS og DHL.

Sagen er den, at der er svindel-sms'er i omløb, som ser ud til at komme fra ovenstående fragtfirmaer.

I advarslen bliver der tilmed givet gode råd til, hvordan man undgår at hoppe i med begge ben, når det kommer til svindel med post og pakker.

Herunder kan du læse hele advarslen, som er udsendt via appen 'Mit digitale selvforsvar'.

"Der er fortsat mange falske SMS'er og mails i omløb, som ser ud til at komme fra kendte fragtfirmaer, primært Postnord, men vi ser også eksempler med DHL, DAO, GLS og UPS.

Der kan stå, at der er problemer med din pakke, eller at du skal betale for told på din pakke. Beskeden kan også opfordre dig til at følge et link og betale et beskedent beløb for at få din pakke leveret til din adresse, som i billedeksemplet her.

Det er nemt at gennemskue fupmagernes tricks, hvis du er helt sikker på, at du ikke venter nogen forsendelser. Men står du netop og venter på en pakke, er det straks lidt sværere.

Hvis du er i tvivl om noget med din pakke, bør du altid undersøge det gennem PostNord officielle kanaler.

Læs vores tips til at spotte svindel med post og pakker:

  • Du skal altid holde øje med, om du bliver bedt om at betale ekstra, udlevere personlige oplysninger eller at følge mistænkelige links. Det vil de officielle fragtfirmaer aldrig bede om via besked.

  • Er der tale om en mail, kan du også tjekke, om afsenderadressen virker mystisk.

  • Det bedste råd er dog, at du skal forholde dig kritisk og ikke lade dig stresse.

Læs sms'en eller mailen flere gange inden du reagerer - og vis eventuelt beskeden til en ven eller bekendt. Ved den mindste tvivl, skal du ikke udlevere dine oplysninger.

Husk, at du altid kan se din forsendelse via fragtfirmaets officielle hjemmeside eller app. Eksempelvis har PostNord udviklet en app, hvor du blandt andet kan se status på dine aktuelle pakker."

Du kan se et eksempel på en falsk SMS herunder.

Foto: Mit digitale selvforsvar