Danskerne er klar: 223.000 har reserveret bord

Foto: Shutterstock.com

Det ser ud til, at lørdag bliver en meget travl dag for nogle mennesker i Danmark. Der er nemlig mange danskere, der har reserveret bord, men ikke nok til, at man nærmer sig en rekord.

Det er dagen, som mange har ventet på ville komme. Det er også derfor, at rigtig mange mennesker i Danmark fredag aften ikke kunne får armene ned. Det blev nemlig meldt ud, at restauranter, caféer og barer har fået lov til at åbne sine døre.

Det har mange valgt at udnytte, og det vidner antallet af bordreservationer da også om. Det ser nemlig ud til, at der er mange, der har savnet at spise ude, og det gælder såmænd hele 223.000 danskere, som allerede nu har booket bord. 

Læs også

Grådkvalt Annette Heick: “Jeg synes, vi har udsat dem for meget"”

Det er værd at notere, at det er foreløbige tal. Det er tal, der kommer fra DinnerBooking og Easy TableBookings systemer. I Danmark bliver DinnerBooking brug af flere end 850 restauranter, mens man kan tælle 330 restauranter, der bruger Easy TableBooking til at skrive sine ordre i bogen.

Men det er også disse to systemer, som DR Nyheder har brugt til at trække tallene for dem. 

Det er i morgen, der bliver åbnet op igen, og indtil videre er der 27.000 danskere, der har booket sig ind til i morgen. Der er dog endnu flere, der har valgt at vente et par dage. Det fremgår nemlig af tallene, at der er 41.000 bookinger om lørdagen, hvorfor mange mennesker, der har arbejde i branchen, kan se frem til nogle travle dage. 

Det er, som tidligere nævnt, foreløbige tal, og det er naturligvis ikke overraskende, hvis der bliver registreret endnu flere reservationer. 

Der skal dog heller ikke herske nogen tvivl om, at restauranter, caféer og barer har meget, som de skal have indhentet efter nedlukningen, hvilket har været en meget hård tid, hvor man har været nødt til at fyre 31.000 ansatte, ifølge Horesta. 

"Så selvom vi åbner forsigtigt nu, så kommer det til at tage mange år at indhente det tab, vi har haft," siger Kristian Nørgaard fra Horesta til DR.

Læs også

Skole ramt af skandale: Bebrejder 14-årig pige for sin egen voldtægt

 

Dagens Gossip