Danskerne rasede over skruelåg: Nu imødekommer COOP og Thise kundernes ønsker

Skrevet af Kamille Isaksen

14/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rigtig mange danskere har været ude og hæve stemmen, efter de nye skruelåg kom på mælkekartonerne. Derfor har COOP og Thise valgt at gøre et nyt tiltag

Dagens topnyheder

Mange reaktioner fra kunder får nu Thise Mejeri og Coop til at fjerne plasticskruelåg fra de fem mest solgte mælketyper.

EU har bestemt, at alle plastlåg på drikkeflasker og kartoner skal være fastmonteret. Det er besluttet for at minimere det plastik, der ender i naturen.

Men mange kunder synes, det er blevet mere besværligt at hælde mælken fra kartonen. Derfor fjerner Thise og Coop skruelågene og vender tilbage til den gamle måde at åbne mælken på, nemlig ved at åbne selve kartonen. Det sker, så snart det nuværende lager af producerede kartoner er brugt. Det forventes at være omkring 1. marts næste år.

Det skriver COOP Danmark i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for, at vi så hurtigt har kunnet indgå denne aftale med Thise Mejeri. For så kan vi efterkomme et stort ønske fra vores kunder, og vi kan spare miljøet for meget plast,” siger ansvarlighedschef i Coop, Thomas Roland.

”Vi er begejstrede for, at vi i samarbejde med Coop nu fjerner skruelågene fra Änglamark og 365 øko mælken. Vi har ikke skruelåg på vores egne Thise mælkevarianter og bifalder anvendelsen af mindre plast, da det passer godt ind i vores bæredygtighedsagenda,” siger adm. direktør Svend Schou Borch, Thise Mejeri.

Plastlågene fjernes fra disse 1 liters kartoner, som er langt de mest solgte:

Øko 365 Skummetmælk og Minimælk, der sælges i 365discount og Økologisk Änglamark Minimælk, skummetmælk og letmælk, der sælges i Kvickly/SuperBrugsen og Dagli´Brugsen/Brugsen.