Dataanalyser skal hjælpe Skat i kamp mod svindel

Skattemyndighederne skruer op for indsatsen mod grænseoverskridende skattesvindel, pengevask, transfer-pricing, social dumping og jagten på de danske borgere og virksomheder, der forsøger at skjule formuen i et af verdens skattelylande.

Det skriver Politiken tirsdag.

Oprustningen fremgår af Skats nye aktivitetsplan for 2015, der bliver offentliggjort tirsdag.

I modsætning til tidligere skal skattekontrollen i langt højere grad baseres på de analyser, erfaringer og store mængder af data, som skattemyndighederne er i besiddelse af om både enkeltpersoner og virksomheder.

- Vi skal med andre ord være meget bedre til at forberede og målrette vores skattekontroller, så vi ikke skyder med spredehagl eller tager fat på et lille hjørne af en stor sammenhæng, siger Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, til Politiken.

Han har samtidig nedsat en særlig enhed, der skal sikre, at Danmark får mere ud af at udveksle skatteoplysninger med andre lande.

- Der er nogle helt oplagte værktøjer i de internationale udvekslingsaftaler, som vi nok ikke har været gode nok til at udnytte.

- Hvis der er nogle data derude, som vi kan få og bør have adgang til i forhold til at finde ud af, om der er unddraget skattebetalinger her i Danmark, så skal vi selvfølgelig have fat i de data, siger direktøren.

Med den nye aktivitetsplan er der samtidig lagt op til et tættere samarbejde med landets revisorer, når det gælder kontrollen med de mange mellemstore og store danske virksomheder.

Skat vil frem over altid tage fat i regnskaber med alvorlige revisorforbehold.

Mere kontrol bliver der også med den vildtvoksende internathandel ind og ud af Danmark, samt mere kontrol med professionelle idrætsklubbers lønudbetalinger, skattefrie godtgørelser og transferindtægter.

Desuden skærpes kontrollen med de 1875 såkaldte atypiske virksomheder, der omsætter for bunker af penge, uden at have ansatte, skriver Politiken.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip