DBU-formand: Ikke fortrudt støtte til Platini

Formand i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jesper Møller er ikke overrasket over, at Sepp Blatter fredag officielt blev involveret i en straffesag om mulig korruption i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Den afgående Fifa-præsident er blandt andet mistænkt for at have foretaget en illoyal Fifa-betaling på to millioner schweizerfranc til præsidenten i Det Europæiske Fodboldforbund, Michel Platini.

- Efterhånden er der ikke noget, der overrasker mig, siger Jesper Møller.

DBU-formanden har tidligere i år tilkendegivet, at han bakker Platini op som kandidat til præsidentvalget i Fifa til februar næste år. Og det har han ikke fortrudt.

- Nej, det har jeg ikke. På så tidligt et tidspunkt er man nødt til, når man bliver spurgt, at melde en holdning ud om, hvem man gerne ser som kandidat.

- Det samme gjorde jeg med Luis Figo. Ham endte jeg jo heller ikke med at stemme på. Vi følger situationen tæt, siger Jesper Møller.

Den schweiziske statsanklager oplyste fredag, at der er åbnet en straffesag mod Blatter på grund af mistanke om kriminel dårlig ledelse og - alternativt - uretmæssig tilegnelse.

- Det bekræfter mig bare i, hvad jeg har sagt siden Sao Paolo-kongressen i juni 2014. Fifa er nødt til at få en ny præsident, hvis der skal blive ryddet fuldstændig op.

- Efter det, der skete til kongressen i Zürich i maj 2015, har jeg hele tiden sagt, at det er superfint, at der bliver lavet noget efterforskning, så vi får afdækket, om der er nogle, der har lavet kriminalitet eller raget penge til sig.

- Hvis det er tilfældet, så skal de sanktioneres, uanset hvem de er. Det vil vi simpelthen ikke have noget med at gøre, siger Jesper Møller.

DBU vil vente med at støtte en specifik kandidat til Fifas præsidentvalg i så lang tid som muligt.

- Vi vil gerne være behjælpelige med, at nogle bliver stillet op, så vi sikrer en demokratisk proces frem mod 26. februar.

- Belært af det, der skete sidst, så skal jeg ikke sige noget om, hvem vi stemmer på før på selve dagen eller måske aftenen før. For det er efterhånden umuligt at vide, hvem der er på fri fod, forklarer DBU-formanden.

- Det gjorde vi også i forhold til Figo. Vi ville gerne være behjælpelige, hvis Figo ville stille op. Og vi ville også gerne være behjælpelige med, at Platini kunne stille op.

- Men det er klart, at hvis Platini har begået uregelmæssigheder eller andre ting, og han ikke er kandidat på dagen, så giver det sig selv. Så skal vi stemme på en anden.

- Nu må vi først og fremmest vente på, at fristen for kandidaterne udløber 26. oktober. Og så kigger vi på feltet sammen med vores nordiske kolleger, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip