DBU har fået en bøde på 75.000 kroner - men de har ikke tænkt sig selv at hæfte for den

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

24/06/2024
Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
DBU skal betale 75.000 kroner i bøde.

Dagens topnyheder

Fodboldfesten er over os, og det er vi mange der er glade for. 

I skrivende stund er der nok mange danskere, der spændt sidder og venter på, at det danske landshold endnu engang træder ind på banen, når de tirsdag skal møde Serbien. 

Men selvom fodboldfeberen har ramt Danmark, er det ikke kun sol og glade dage. 

Danmarks Boldspil-Union (DBU) står nemlig overfor en bøde på 10.000 euro, svarende til knap 75.000 kroner, pålagt af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA). 

Årsagen er et ulovligt banner, der blev vist blandt de danske fans under en kamp mod England, hvor budskabet "FUCK UEFA" blev præsenteret med store bogstaver.

DBU er ikke tilfredse

De danske fans har generelt modtaget stor ros for deres opførsel og den stemning, de har skabt under kampene. Dog er det ikke alle fans, der har opført sig i overensstemmelse med UEFA's regler og DBU's forventninger.

Erik Brøgger Rasmussen, direktør i DBU, understreger, at unionen ikke har tænkt sig at bære denne udgift alene. "Vi betaler bøden, men det vigtigste for os, og det går vi i gang med nu, er, at vi får identificeret dem, der har haft det banner med ind, og så vil vi sende regningen videre til dem," siger han til TV 2 Sport

Han håber, at denne handling vil få fans til at tænke sig om en ekstra gang, inden de medbringer upassende bannere til stadion.

Du kan se banneret i X-opslaget her:

Banneret, der førte til bøden, blev også vist under kampen mod Slovenien. Ifølge Erik Brøgger Rasmussen er det vigtigt at opretholde en balance mellem ytringsfrihed og de regler, der gælder på stadion. "I udgangspunktet er der ytringsfrihed, og det er der også i Tyskland, men der er så også bare et regelsæt omkring fodbold, der i det her tilfælde er defineret af UEFA," forklarer han. 

Han tilføjer, at DBU støtter UEFA's beslutning om, at visse typer sprogbrug ikke hører hjemme på et stadion.

Forud for den afgørende gruppekamp mod Serbien håber Erik Brøgger, at bøden fra UEFA vil have en præventiv effekt.

Danmark står overfor en vigtig kamp mod Serbien tirsdag aften, hvor en sejr kan sikre dem videre deltagelse i EM. Selv en uafgjort kamp kan vise sig at være nok.

Danmark skal møde Serbien tirsdag klokken 21.00.