De højeste benzinpriser inden for det seneste år kan mærkes på pengepungen: Nu er der overraskende nyt

Skrevet af Emil Martesen

01/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der overraskende nyt.

Mest læste i dag

Det kan i den grad mærkes på pengepungen, når danskerne lægger vejen forbi tankstationen.

Benzinpriserne i Danmark har nemlig nået et rekordhøjt niveau.

En liter benzin koster nu 14,79 kroner, hvilket er det højeste prisniveau set inden for det seneste år. For at finde et tilsvarende prisniveau skal man tilbage til oktober sidste år.

Det skriver TV 2 Øst.

At fylde en bil med 50 liter benzin er nu blevet 80 kroner dyrere, end det var lige før nytåret.

Denne prisstigning påvirker især de personer, der har langt til arbejde. Ifølge en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er det i de områder, hvor befolkningen pendler mest, at prisstigningerne rammer hårdest.

En række bilister, som er blevet interviewet af TV2 ØST på en tankstation, udtrykker deres frustration over de stigende omkostninger.

En borger fra Kalvehave, der pendler til København, bemærker, at hun nu er nødt til at begrænse sin kørsel og fravælge andre udgifter for at kunne betale for benzin.

En anden borger fra Vordingborg, som arbejder i Kalundborg, forsøger at ignorere de højere omkostninger, men overvejer nu at skifte til en elbil eller hybrid for at mindske fremtidige udgifter.

Derfor er priserne steget

Årsagerne til prisstigningerne er mange.

Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank, peger på, at en af årsagerne er, at efterspørgslen på olie er steget. Derudover har geopolitiske spændinger, som konflikterne i Ukraine og Mellemøsten, også bidraget til de højere benzinpriser.

Selvom der er muligheder for, at priserne kan stige yderligere, antyder Søren Kristensen også, at en stabilisering eller et mindre fald i benzinpriserne kan forekomme:

"Mit bedste bud er, at benzinprisen stagnerer på nuværende niveau, og måske falder lidt, fordi den vækst, vi ser i økonomierne lige nu, lige så stille vil dampe af, hvilket jeg forventer også vil påvirke efterspørgslen på olie".