Hold øje med din e-Boks: En række danskere skal betale mindst 1.200 kroner

Skrevet af Kamille Isaksen

7 uger siden

|

28/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør måske holde ekstra godt øje med din e-Boks det næste stykke tid.

Dagens topnyheder

Der er en række danskere, som nok bliver en smule skuffede, når de ser, hvilken besked der er havnet i deres e-Boks.

Den digitale postkasse, som kan indeholde alt fra lønsedler til vigtige meddelelser, bliver inden længe 'budbringer' af bøder, som en række danskere har sikret sig ved at køre for stærkt.

Sådan skriver Folketidende.

Politiet har nemlig haft ekstra fokus på fartsyndere, og fotovogne har fanget adskillige bilister i at trykke for hårdt på speederen.

Mandag lavede politiet en kontrolaktion ved motorvejen på Farø, hvor den tilladte hastighed er 90 km/t. På kun seks timer blev 113 bilister taget i at køre for stærkt ud af de 5442, der passerede fotovognen.

Ni af dem kørte endda så hurtigt, at de udover en bøde også får et klip i kørekortet.

Dagen efter rykkede fotovognen sydpå til Sydmotorvejen ved Sakskøbing, hvor hastighedsgrænsen er 110 km/t. Her blev 57 ud af 1427 bilister taget på fersk gerning i at overskride hastighedsgrænsen.

Særligt én bilist havde fart på, og vedkommende blev målt til at køre hele 147 km/t.

Disse aktioner viser tydeligt, at politiet har et skarpt øje på trafiksyndere, og de understreger vigtigheden af at overholde fartgrænserne. Det er ikke kun for at undgå bøder og klip i kørekortet, men også for alles sikkerhed på vejene.

Dem, der blev taget i at køre for hurtigt, kan se frem til en besked i e-Boks, som fortæller dem, at de skal betale 1.200 kroner - som er den mindste bødetakst for at køre for stærkt - eller mere.

For de berørte bilister bliver bøden en dyr lærestreg, der forhåbentlig får dem til at tænke sig om en ekstra gang, næste gang foden har sat sig fast på speederen.