Deler eksklusivt indblik: Kronprins Frederik kommer ikke til at savne Joachim

Skrevet af Emil Martesen

19 uger siden

|

02/01/2024
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kongehuseksperten lægger ikke skjul på, at kronprins Frederik ikke kommer til at savne Joachim.

Dagens topnyheder

I en tid med store forandringer i det danske kongehus, står kronprins Frederik klar til at overtage tronen den 14. januar.

Og selvom der venter en helt ny hverdag for kronprinsen så bliver der ikke længere brug for sin lillebror.

Sådan lyder meldingen fra kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, der ikke lægger skjul på, at der ikke længere er brug for Joachims støtte i Danmark, idet Frederik har en solid støtte i sin egen familie og nære kolleger:

"Det er smart, at dronningen trækker sig nu, hvor prins Christian er myndig. Så kan han træde i stedet for kong Frederik, som han jo kommer til at hedde i det øjeblik, hvor han er ude at rejse. Så er der ikke brug for alle mulige andre rigsforstandere længere", siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

"Hvis de begge er i udlandet samtidig, har vi stadig både kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte som mulige rigsforstandere. Så Frederik kommer ikke til at savne Joachim til den opgave".

Mens nogle måtte spekulere i, om kronprins Frederik ville savne Joachims mentale støtte, mener Lars Hovbakke Sørensen ikke, at det bliver tilfældet.

Joachims rolle i Danmark har længe været diskuteret, men hans nye position som forsvarsindustriattaché i Washington giver ham en vigtig og meningsfuld opgave. Dette kan ses som en fordel for kronprins Frederik, der nu kan fokusere på sin rolle som konge uden at skulle tage hensyn til en bror, der tidligere manglede en klar rolle i kongehuset.

I denne nye æra for det danske kongehus er det tydeligt, at både Frederik og Joachim har fundet deres ståsted og er klar til at tjene Danmark på hver deres måde. Med dronningens abdikation og Frederiks forestående kroning, er der lagt op til en tid med fornyelse og fortsat dedikation til landet, mens Joachim fortsætter sit arbejde fra USA.