Den 'anden' mand fra DR's dokumentar står nu frem

Henrik R

4 uger siden

|

12/06/2024
Nyheder
Foto: SEAN WESTRING/DR
Mange danskere har været i tvivl om, hvem der var den omtalte mand i 2. program af den meget omtalte DR-dokumentar. Det står nu klart, da Claes Antonsen selv har meldt ud på Facebook.

Dagens topnyheder

Der kan ikke være mange danskere, der ikke har hørt om DR's dokumentarserie om sexisme i musikbranchen, hvor blandt andet Martin Brygmann fremgår, men uden navn.

De fleste danskere er dog bekendte med, at han er den mand, der primært omtales i program nummer 1, da han selv kort inden programmet kom ud gik til tasterne på Facebook og beklagede.

I program nummer to handler det om en anden mand, og mens der ikke bliver nævnt hvem, er det igen ikke svært at regne sig frem til. Særligt ikke nu, hvor vedkommende selv har været ude at bekræfte det på Facebook, hvor han undskylder.

Der er tale om Claes Antonsen, ejer og trommeslager i populære Antonelli Orchestra, som du formentlig har hørt om fra både 'Toppen af Poppen' samt 'Vild med Dans'.

For 26 minutter siden har Claes Antonsen skrevet følgende på Facebook.

"I forbindelse med DR dokumentaren, Sexisme i musikbranchen, står en række kvindelige artister frem og beretter, hvordan jeg, som person, har skabt en utryg og ubehagelig stemning under produktionen af Toppen af Poppen programmerne i kraft af mit sprog og min adfærd. Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende." lyder det fra Claes Antonsen, der fortsætter:

"Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg er simpelthen så ked af, at jeg, igennem mange år, ikke har indset, at jeg, uden tanke for kvinderne, har brugt ord og vendinger om og til dem, som har været grænseoverskridende og sexistiske. Det var ikke i orden. Slet ikke. Undskyld." lyder det slutteligt.

Udmelingen fra Claes Antonson kommer kort efter, at hans orkester har fået et hav af aflysninger fra store prominente navne. Tessa og Malte Ebert har aflyst optrædener, hvor de skulle spille sammen med orkestreret, og orkestret har ligeledes fået afblæst en masse bookinger, hvor de skulle spille til julefrokoster samt andre arrangementer.

Dokumentaren har også haft enorme konsekvenser for Martin Brygmann. Læs mere om det herunder