Den populære TV-kok Michael er død

09/10/2023 09:33

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den populære TV-kok Michael er gået bort i en alder af 61 år.

Mest læste i dag

TV-underholdning hvor mad fremstår som et bærende element har efterhånden fået en høj stjerne hos mennesker verden over.

Men en intet mindre end tragisk hændelse har kastet en skygge over TV-branchen i løbet af weekenden.

Den populære TV-kok Michael Chiarello en af USA's mest anerkendte tv-kokke, er afgået ved døden i en alder af 61 år:

"Vi er i dyb sorg over tabet af vores højtelskede patriark Michael. Han var kulinarisk brillant, og hans uendelige kreativitet og evige dedikation til sin familie var en hjørnesten i hans væsen," lyder det fra familien ifølge People.

Men Chiarellos død er ikke bare en personlig tragedie; det er også en påmindelse om de skjulte farer, der kan lure i køkkenet. Han var nemlig i behandling for en akut allergisk reaktion, der førte til et anafylaktisk chok.

Familien lægger heller ikke skjul på, at det er meget mere end en TV-personlighed som er afgået ved døden. Han var en institution i den amerikanske madkultur.

Fra sit eget madprogram 'Season by Season' på PBS til optrædener på Food Network og Cooking Channel, har han sat sit præg på, hvordan millioner af amerikanere tænker på mad:

"Hans minde vil leve for evigt i de retter, han overøsede med kærlighed", lyder det videre fra familien.

Men Chiarellos karriere var ikke uden kontrovers. I 2016 blev han anklaget for sexchikane og brud på arbejdsmiljølovgivningen af to tidligere medarbejdere. Sagen blev dog afgjort uden for retten. Han efterlader sig tre døtre, Margaux, Felicia og Giana.