Derfor skal par sove nøgne sammen

Skrevet af Sol Stoffregen

09/12/2014

Mest læste i dag

Sover du uden en trævl, eller hopper du i pyjamassen eller den forvaskede t-shirt hver aften?

Dit svar på spørgsmålet kan fortælle noget vigtigt om dit forhold, hvis man skæver til en amerikansk undersøgelse fra Cotton, Oklahoma i USA. Det skriver Daily News.

Par, som sover nøgne, er ifølge rapporten, gladere for deres partner og mere lykkelige. Den korte forklaring lyder, at nøgenhed med partneren giver fysisk og psykisk intimitet.

LÆS OGSÅ: Fem gode grunde: Derfor skal du sove nøgen

Undersøgelsen bygger på 1000 britiske folk - deres beklædning eller mangel på samme i sengen kontra hvor lykkelige de er i deres parforhold.

57 procent af de interviewede personer, der sov nøgne, sagde, de følte sig lykkelige. Mens tallet var 48 procent for folk, der sov i pyjamas og 43 procent for dem, der sov i natkjole. Og allerværst så det ud for folk, der lå under dynen i heldragter/jumpsuits, disse folk var nemlig de mindst lykkelige i parforholdet - 15 procent af denne gruppe var decideret ulykkelige.

LÆS OGSÅ: Tre tegn på din kone vil være dig utro

Fire ud af 10 briter sover nøgne, og især den ældre generation er vilde med den fraværende beklædning - hele 45 procent af briter over 55 år bruger ikke tøj i sengen.

En talsperson fra undersøgelsen, Stephanie Thiers-Ratcliffe, meddeler, at der er flere faktorer, der spiller ind på succes i parforholdet, men der er især en overset ting i soveværelset, der er ganske vigtig. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med   

- Det at være nøgen i sengen opmuntrer til at være åben og intim på grund af blødt sengetøj og hud-mod-hud-kontakt, hvilket kan ende med at øge lykken, siger Stephanie Thiers-Ratcliffe til Daily Mail.

Undersøgelsen afslørede også, at din partners soveværelses-manerer påvirker lykken i parforholdet. Halvdelen af undersøgelsens deltagere var generet af, at partneren spiser i sengen, mens 59 procent afskyr beskidt vasketøj på soveværelsegulvet og 23 procent tænder helt af på, når partneren har sokker på i sengen.