Derfor skrumper Bill Gates' formue med lynets hast: Er snart ikke én af verdens rigeste længere

Skrevet af Mathias Madsen

25/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En af verdens rigeste mænds formue skrumper hurtigere end nogensinde før, men det er helt frivilligt.

Dagens topnyheder

Grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates, har længe været kendt som verdens rigeste mand, indtil han blev overhalet af andre rigmænd som Elon Musk og Jeff Bezos. 

Han har dog i de sidste mange år været en fast del af top-5 over de suverænt rigeste mennesker i verden, men det skal ifølge ham selv snart være slut, og det er tydeligt at se på hans formue, at den skrumper.

Gates har således på nuværende tidspunkt 'kun' en personlig formue på cirka $105 milliarder, hvilket ifølge Forbes er omkring 10-20 milliarder dollars mindre end for få måneder siden og det laveste i tre år. 

Vil af med det hele

Man hører oftere og oftere om, hvordan de rige bliver rigere, og man kan derfor undre sig over, hvorfor én af verdens aller rigeste mænds formue opfører sig, som den gør, men det er bestemt ikke, fordi Gates er en dårlig forretningsmand - det er tværtimod, fordi han er et godt menneske. 

Rigmanden har nemlig svoret at donere "stort set" alt sin rigdom til velgørenhed, inden han dør og på den måde forsvinde fra listen over verdens rigeste mænd. 

Det skrev han selv i et opslag på Twitter for mindre end to uger siden.

Her skrev han: "Som jeg ser ind i fremtiden, planlægger jeg at give stort set alt min rigdom til organisationen. Jeg vil rykke ned ad og til sidst væk fra listen over verdens rigeste personer."

Organisationen han hentyder til er 'Bill og Melinda Gates Foundation', som er en velgørenhedsorganisation stiftet af rigmanden og hans ekskone, der har til formål at bekæmpe sygdom, fattigdom og ulighed i verdens fattigste lande. 

Gennem årene har Gates doneret ufattelige beløb til organisationen, og nu har han altså tilsyneladende sat slutspurten ind på at skære sin formue ind til benet og hjælpe verdens mest udsatte mennesker. 

Siden opslaget på Twitter har han således af to omgange doneret aktier til en værdi af først cirka $5 milliarder (næsten 37 milliarder kroner) og siden næsten én milliard dollars (7,5 milliarder kroner) til sin organisation, og intet tyder på, at han har i sinde at stoppe, ligesom han opfordrer til, at folk i samme "position" gør det samme.

"Jeg har en forpligtelse til at give mine ressourcer tilbage til samfundet på måder, som har den størst mulige indvirkning [...]. Og jeg håber, at andre i rige og priviligerede positioner også vil stå frem [...]," har han således skrevet i et andet opslag på det sociale medie. 

Her hentyder han måske til de mænd, som er over ham på listen over verdens rigeste personer. 

Det gælder ifølge Ladbible Tesla-stifteren Elon Musk, Amazon-stifteren Jeff Bezos, 'Louis Vuitton'-direktøren Bernard Arnault og den indiske ehvervsmand Gautam Adani. 

Disse fire mænd har personlige formuer på henholdsvis $253,4 milliarder, $148 milliarder, $157,1 milliarder og $115,8 milliarder.