Derfor vil Elon Musk betale privatperson 35.000 kroner for at lukke sin Twitter-konto

Foto: Shutterstock

Tesla-ejer Elon Musk har tilbudt en Twitter-bruger et beløb svarende til 35.000 kr., hvis han lukker sin profil.

Elon Musk har tilbudt en 19-årig mand hele 5.000 dollars (omtrent 35.000 kroner), hvis han fjernet sin Twitter-profil. Profilen styres af en såkaldt 'bot', der sporer Tesla-ejerens privatfly og deler oplysninger om dets færden. Det skriver Yahoo Finance.

Læs også

DMI udsender sjælden kategori 3-varsel: Meget farligt vejr

Tesla-ejeren kontaktede Jack Sweeney, der står bag Twitter-profilen @ElonJet, og forklarede ham, at han ser profilen som en 'sikkerhedsrisiko', fordi han 'ikke elsker idéen om at blive skudt af en tosse'.

Ifølge Jack Sweeney tjener han omtrent 20 dollars om måneden på Twitter-profilen, men alligevel nægtede han at tage imod tilbuddet på de 5.000 dollars fra Elon Musik. Han valgte i stedet at øge prisen til 50.000 dollars.

"Det ville være en stor støtte i college, og ville muligvis give mig mulighed for at få en bil. Måske endda en Model 3," svarede Jack til Elon Musik, da han kontaktede ham på Twitter.

Elon Musk har angiveligt endnu ikke givet svar på Jacks modtilbud. Twitter-kontoen har desuden ikke resulteret i nogen hændelser, der har bragt den stenrige Tesla-ejer i fare.

Den såkaldte bot fungerer ved, at den analyserer data fra FAA, og ud fra dette skaber den et opslag på Twitter hver gang et bestemt fly letter eller lander. Jack Sweeney har lavet lignende profiler, hvor det blot er Bill Gates og Jeff Bezos' privatfly man kan følge.

På trods af, at Elon Musks fly er på den såkaldte LADD-liste, der fjerner identificerbare oplysninger, er Jacks bot i stand til at bruge flyets højde og den tid, det tager at modtage dataene til at beregne, hvor det flyver og lander.

Dette kan blive krydstjekket med en database over lufthavne for at finde frem til destination eller afgang. Det hele sker altså via offentligt tilgængeligt data, som kan bruges til at spore de fleste privatfly.

Denne viden er dog ikke alment kendt. Jac Sweeney er bekendt med disse muligheder, da han har en far, der arbejder i flyindustrien, og han har selv sporet fly siden barndommen.

Læs også

Forskere opdager ny metode i kræftbehandling: Kan helbrede mange patienter

"Lufttrafikstyring er så primitivt," lød det fra Elon Musk, da Jack afslørede, hvordan processen fungerer.

 

Dagens Gossip