Det er årets hidtil største pulje: Her kan 16 millioner skattefrie kroner blive dine

Skrevet af Emil Martesen

06/04/2024
Foto: Danske Spil
Det er årets hidtil største pulje.

Dagens topnyheder

Forestil dig en sparegris, man bare bliver ved og ved og ved med at putte penge i. Så mange penge, at sparegrisen til sidst er lige ved at sprænges.

Sådan har førstepræmiepuljen i Lotto det – de seneste fire lørdage har ingen danskere ramt de syv rigtige, og i stedet er puljen vokset og vokset og vokset, så det nu på lørdag er årets største pulje, der er på spil: Der er hele 16 millioner skattefrie kroner til en enlig række med syv rigtige.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

”Vi synes også, at det er ekstra spændende, når puljerne bliver lidt højere end sædvanligt. På den ene side glæder vi os selvfølgelig hver lørdag til, at der kommer en vinder, men når det så ikke sker, så er det på den anden side også en stor fornøjelse at se puljen vokse sig større og større. For når puljen vokser, så vokser spændingen også, og så håber vi jo endnu mere på, at der kommer en vinder, når tallene skal trækkes", fortæller Malene Mølgaard, der er adm. direktør i Danske Lotteri Spil, der står bag Lotto.

”Når det gælder så stort et beløb som de 16.000.000 kroner, der er på spil nu i aften, så er der jo tale om beløb, der kan ændre livsforløb, og derfor sidder vores specialuddannede rådgivere klar til at tage hånd om vinderen, så vi er sikre på, at overgangen til livet som mangemillionær går så let og gnidningsfrit som muligt", siger Malene Mølgaard.

Sidste gang puljen var oppe i 16.000.000 kroner, var i september sidste år, men da blev førstepræmien delt af to vindere, som altså måtte ’nøjes’ med 8.000.000 hver.

Sidste gang en vinder i Lotto vandt 16.000.000 kroner var tilbage i juni sidste år – og sidste gang en vinder vandt mere end det, var i foråret 2022, hvor en heldig vinder løb med førstepræmien på hele 19 millioner kroner.

Der er dog stadig et godt stykke op til alle tiders rekord for Lotto. Den er tilbage fra 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.