Det findes i næsten alle køkkener - du taber kæben, når du hører, at det er guld værd i vaskemaskinen

Skrevet af Emil Martesen

07/07/2023
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er guld værd i vaskemaskinen.

Dagens topnyheder

Hvis du er blandt dem, der benytter eddike i køkkenet, så er der god grund til at spidse øre. 

Det har nemlig før set dagens lys, at hvid eddike er godt for dit tøj. 

Men det stopper ikke her. 

Det gør nemlig også god figur i vaskemaskinen. 

Og det bedste af det hele er, at eddike er utroligt billigt - du kan få en stor flaske for næsten ingen penge. 

Herunder er samlet en liste over fantastiske fordele ved at bruge eddike i vaskemaskinen. 

  1. Rens maskinen: Brug hvid eddike og en ren klud til at rengøre vaskemaskinens plastikkanter. Dette vil fjerne ubehagelige lugte, snavs og endda skimmelsvamp. Hæld en halv flaske eddike i maskinen og kør den på den højeste cyklus. Dette vil desinficere maskinen og fjerne eventuelle vedvarende ubehagelige lugte.

  2. Til babytøj: En babys hud er meget følsom og kan reagere negativt på parfume. Beskyt din babys bløde hud ved at tilføje en kop hvid eddike til skyllemiddelrummet, når du vasker store mængder babytøj. Hvis tøjet har mange pletter, kan du også lægge det i blød i en blanding af varmt vand og eddike samt en teskefuld natron. Eddike fjerner desuden også urinlugt.

  3. Bekæmp dyrehår: Ved at tilføje eddike til din vaskemaskine vil dyrehår ikke længere klæbe så nemt til dit tøj. Dette er særligt nyttigt, hvis du har en pelsklædt ven som en hund eller kat.

  4. Bløde tæpper og bukser: Hvid eddike fungerer som en fantastisk skyllemiddel. Har du nogle nye jeans, der stadig føles lidt stive? Vask dem i maskinen og brug eddike som skyllemiddel. Du vil bemærke, at dine jeans bliver meget mere behagelige at have på. Tæpper vil også blive dejligt bløde, hvis du tilsætter lidt eddike til maskinen, når du vasker dem. Og det bedste af det hele er, at eddike ikke efterlader nogen lugt, men giver dit tøj en frisk duft. 

Og med eddike i vaskemaskinen slipper du af med ubehagelige lugte som sved og urin. 

Så tøv ikke med at tilføje hvid eddike til din næste vask.