Dette sker med din krop efter 9 dage, hvis du dropper sukker

Skrevet af Henrik R

16/07/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der sker store ting med kroppen, hvis du undværer sukker i blot 9 dage.

Dagens topnyheder

En chokoladebar. Salatdressing. Eller hvad med lidt marmelade på morgenbollen? 

Den daglige kost er fyldt med særligt en ting, som vores hjerner ikke kan modstå smagen af: Sukker. 

Hver dag putter vi masser af sukker i hovedet, og med god grund. Vores hjerne kan ikke lade vær med at nyde den søde smag, som kroppen omsætter til energi.

Problemet er at mange forbrugere oftest ikke ved at mange produkter indeholder sukker, så vi indtager alt for meget i løbet af dagen. 

Men hvis du helt kvitter sukkeret i blot 9 dage, sker der drastiske ændringer med kroppen, skriver The Independent

En amerikansk undersøgelse byttede sukkeret ud hos 43 overvægtige børn. I stedet for sukker fik børnene et øget indtag af stivelse, og resultaterne viste, hvor stort indtaget af sukker påvirket kroppens forbrænding. 

Efter blot ni dage kunne forskerne tydeligt se, hvordan børnenes insulin og kolesteroltal faldt markant, og forskerne advarer derfor om den effekt sukker har på forbrændingen. 

"Denne undersøgelse understøtter, at det er vigtigt for forældre at kontrollere børns indtag af sukker og være opmærksomme på de sundhedsmæssige konsekvenser af hvad deres børn indtager," siger en af forskerne bag undersøgelsen, Dr. Robert Lustig. 

Han mener, at undersøgelsen er en advarselslampe til fødevareindustrien, der putter for meget skjult sukker i produkterne, og derfor er med til at øge forekomsten af blandt andet sukkersyge og hjerte- og lever sygdomme. 

I England har der tidligere været tale om, at man skulle lægge ekstra afgifter på sukkerholdige produkter, ligesom at vi også herhjemme har haft sukkerafgifter på slik og sodavand. 

Det mener Lustig ikke er den korrekte vej at gå, hvis man vil stoppe fedmeepidemien. 

"Det handler i stedet om at begrænse diabetes og leversygdomme," siger han.