Dette sker med din krop, hvis du springer badet over i bare to dage

Skrevet af Henrik R

01/01/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Denne viden kommer nok bag på de fleste.

Dagens topnyheder

Mange mennesker kan slet ikke undvære deres daglige bad. Og der skal en ’nødsituation’ - såsom en overlevelsestur eller alvorlig sygdom (fx mandeinfluenza) - til for, at turen under bruseren udskydes en dag eller to. Men hvad sker der egentlig med kroppen, hvis vi slækker på vores besættelse af renlighed?

Hvis man springer badet over i to dage, vil der ikke ske noget livstruende, men du skal nok ikke regne med at få lige så mange julekort, som du plejer, skriver den britiske avis The Mirror.

Sagen er den, at vi mennesker har ca. 1000 bakterier og 40 typer svampe på/i kroppen. Utrolig nok hjælper disse bakterier og svampe os med at holde os rene, hvis vi sørger for at vaske os dagligt. 

Men hvis du skipper badet i to dage, begynder bakterierne at hærge, fx hvis du gnider øjnene eller klør dig ved næsen, risikerer du at blive syg, ifølge The Mirror.

Uden turen under bruseren får du ikke fjernet kroppens naturlige lag fedt og salt, og det kan blive en ildelugtende omgang, fordi gasserne fra bakterierne forbruger kropsproteiner og fedtsyrer.

Disse uønskede gasser kan gøre dig til indehaver af op til 30 uheldige lugte.