Dette tal falder: “Det er positiv”

Skrevet af Julie Møller

183 uger siden

|

10/11/2020
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tallet er faldet den seneste uge, og det er en positiv udvikling.

Dagens topnyheder

Der er tale om kontakttallet. Det er den seneste uge faldet fra 1,1 til 0,9. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

“Kontakttallet er nu faldet til 0,9 i Danmark. Det er positivt, at udviklingen ser ud til at være let nedadgående.”

Hvad betyder kontakttallet?

Når man skal beskrive, hvor smitsom en infektionssygdom som coronavirussen er, bruger man det basale reproduktionstal (R0), oplyser Statens Serum Institut. Reproduktionstallet er det som de fleste danskere kender som kontakttallet, og det viser, hvor mange personer én smittet i gennemsnit vil smitte videre. Hvis kontakttallet er under 1, smitter hver person færre end én person, og sygdommen vil dermed dø ud. Hvis tallet er større end, 1 spreder infektionen sig i befolkningen.

Derfor er det altså positiv, at kontakttallet i Danmark lige nu er faldet til 0,9. I de seneste uger har tallet ligget på enten 1 eller lidt over, skriver Ekstra Bladet. 

Dagens smittetal

Det seneste døgn er der registreret 1066 ny smittede med coronavirus. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med en spørgetime i Folketinget tirsdag. 211 er indlagt med coronavirus, og det er en stigning på 15 personer siden i går. 33 er indlagt på intensiv afdeling, og 21 af disse ligger i respirator. Det seneste døgn er tre døde med coronavirus.