Nyt studie: Næsespray forhindrer coronasmitte

Studiet er dog ikke baseret på mennesker, men derimod på fritter. Foto: Shutterstock.com

Forskere ved Columbia University har udviklet en behandling, der blokerer virussen i næsen og lungerne.

Et nyt studie viser, at næsespray forhindrer coronasmitte.

Læs også

Lige nu: Mette Frederiksen reagerer

Den gode nyhed stammer fra The New York Times. Dog er det ikke påvist ved mennesker, men derimod ved fritter. Fritten er en albino form af ilderen, oplyser Naturbasen, og fritten tilhører mårfamilien, som også huser minken. Sidstnævnte har de fleste danskere nok stødt på i artikler og nyhedsudsendelser i den seneste tid. 

Studiet viser, at næsesprayen blokerer coronavirussen. Der er dog tale om en lille undersøgelse, der var begrænset til dyr.

Hvis sprayen, som forskerne beskrev som ikke-giftig og stabil, viser sig at virke hos mennesker, kan den give en ny måde at bekæmpe pandemien på. En daglig sprøjt op i næsen fungerer som en vaccine, skriver The New York Times. 

Blev ikke smittet

Studiet har været undervejs i flere måneder, og det er forskere fra Columbia University Medical Center i New York, Erasmus Medical Center i Holland og Cornell University i Ithaca, N.Y., der står bag. 

I undersøgelsen blev sprayen givet til seks fritter, som derefter blev opdelt i par og placeret i tre bure. Inde i hvert bur gik også to fritter, der havde fået en placebo-spray og en ilder, der bevidst var blevet inficeret med coronavirus en dag eller to tidligere. Efter 24 timer sammen var ingen af de sprøjtede fritter blevet smittet, men det var placebo-fritterne.

"Den beskyttende spray fastgøres til celler i næsen og lungerne og varer cirka 24 timer,” forklarer Anne Moscona, der er en af forskerne bag og uddyber:

”Hvis det fungerer ligeså godt hos mennesker, kan du sove i en seng med nogen smittet eller være sammen med dine inficerede børn og stadig være i sikkerhed.”

Læs også

Derfor brød Sarah Grünewald sammen

 

 

 

 

Dagens Gossip