DF: Corydons økonomiske politik går langt over stregen

Når Dansk Folkeparti og regeringen onsdag aften sætter sig sammen for at drøfte næste års finanslov, er der især et emne på Dansk Folkepartis dagsorden. Nemlig økonomien.

Ud over at fremlægge partiets finanslovforslag for finansminister Bjarne Corydon (S) vil partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, bede ministeren forklare, hvordan økonomien skal hænge sammen i regeringens finanslovforslag.

- Vi har i dag haft et møde i Folketinget med de økonomiske vismænd, og de siger, at finanslovforslaget, som Corydon har fremlagt, vil føre til et underskud (af BNP, red.) på 3,6 procent, og det ligger over EU's grænse, siger han inden mødet i Finansministeriet.

Derudover mener han, at antallet af asylansøgere, der i år forventes at nå op på 20.000, sætter regeringens økonomiske politik ekstra meget under pres.

- Når man har en udgift, der går fra 1,4 milliarder kroner til over fire milliarder kroner på asylområdet, så er der meget, der tyder på, at tingene ikke hænger sammen, siger han med henvisning til, hvad det store antal asylansøgere ventes at koste statskassen.

Til spørgsmålet, om Dansk Folkeparti ikke vil fremlægge sin egen økonomiske politik på mødet, svarer Thulesen:

- Vi har en masse ønsker, men vi bliver først nødt til at kende udgangspunktet. Regeringen går lige til kanten med det offentlige underskud, og derudover venter en kæmpe asylregning, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip