DF regner ikke med stor finanslovaftale

Dansk Folkeparti vil gerne lave en delaftale om finansloven med regeringen om at stoppe velfærdsturisme, hvor EU-borgere får dagpenge, kontanthjælp, SU og børnepenge samt en delaftale om en ældrepakke.

Partiet regner ikke med at indgå en stor finanslovaftale med regeringen, siger partiets finansordfører, René Christensen, før onsdagens finanslovforhandlinger med finansminister Bjarne Corydon (S).

- Vi forventer ikke at være med (i en stor aftale). Det ser meget svært ud. Vi er meget konstruktive for at se, hvad vi kan blive enige om. Vi ville gerne (være med i en stor aftale), men nogle gange må man være realistiske, siger René Christensen.

Han venter, at regeringen vil benytte Dansk Folkeparti til at skubbe til sit støtteparti, Enhedslisten.

- Hvis vi skal bruges til at skubbe til Enhedslisten, så er det også, fordi vi får noget. Det kunne blandt andet være nogle delaftaler, siger René Christensen.

Dansk Folkeparti kræver, at selskabsskattelettelser på fire milliarder kroner tages af bordet, når mange ældre på plejehjem samtidig må bruge ble hele dagen.

Derfor har partiet foreslået en ældrepulje på én milliard kroner.

DF vil spare penge på ulandsbistanden og indvandring, påpeger han.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten står tæt sammen om ældre, men ellers er vi meget uenige, siger han.

- Men at der skal være flere varme hænder i ældre- og sundhedsplejen, er vi fuldstændig enige i, siger René Christensen.

Han afviser, at regeringen ikke kan give DF indrømmelser om velfærdsturisme, da et indgreb går mod flere domme fra EU-Domstolen, som forsvarer arbejdskraftens fri bevægelighed.

- Vi vil meget gerne tage den kamp, som ikke har været taget, siger René Christensen.

Endelig siger han, at Dansk Folkeparti vil ikke kræve, at regeringen først fremrykker skattelettelser i Vækstplanen, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kræver.

/ritzau/

 

Dagens Gossip