DF vil have ridende betjente tilbage i gaderne

Politiheste blev sidst set i danske gader i 2012, men nu kan de være på vej mod et comeback. 

Det er hvertfald et af de krav, Dansk Folkeparti tager med sig ind i de igangværende politiforhandlinger.

- Det ridende politi er nogle mobile enheder, man kan bruge til at give mere tryghed på gadeniveau. Det kan være i et belastet boligområde eller ved aften- og nattetide, hvor der er berusede mennesker samlet. Her skaber hestene ro og kontakt med borgerne og giver en vis respekt, siger retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, til Politiko. 

Han forhandler i disse dage politiforlig med Venstre-regeringen, de Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og de Radikale. Og når partierne senere mødes om forhandlingsbordet, er det til forslaget om at bringe hestene tilbage på gaderne. 

Københavns Politi rådede over i alt ti heste, der ifølge Peter Skaarup er blevet 'holdt ved lige af gode kræfter'.

- Så der er nogle heste, der vil kunne gå ind i den her enhed igen, hvis vi vælger at genoprette den, som vi foreslår, siger han til Politiko. .

Dansk Folkepartis hovedkrav i forhandlingerne er at få 2.000 flere betjente over de næste år og få genindført en form for grænsekontrol, men de vil ikke bringe hestene ind som et ultimativt krav.

- Det er selvfølgelig ikke et ultimativt krav, vi fører frem i forhandlingerne. Vi stiller aldrig ultimative krav, men vi har forskellige ønsker til forhandlingerne, og det er et af dem, svarer Skaarup.

Det vil koste i omegnen af ni millioner kroner at få hestene tilbage i tjeneste.

- Det bliver bemærket i gadebilledet, når der kommer ridende politi igennem. Det indgyder en vis form for respekt. Og det tror vi på, kan gøre det ud for et antal betjente, siger han.

Politihestene blev i 1998 genindført i København, efter de var blevet taget ud af tjeneste i 1970erne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip