Politiheste blev sidst set i danske gader i 2012, men nu kan de være på vej mod et comeback.
Det er hvertfald et af de krav, Dansk Folkeparti tager med sig ind i de igangværende politiforhandlinger.
- Det ridende politi er nogle mobile enheder, man kan bruge til at give mere tryghed på gadeniveau. Det kan være i et belastet boligområde eller ved aften- og nattetide, hvor der er berusede mennesker samlet. Her skaber hestene ro og kontakt med borgerne og giver en vis respekt, siger retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, til Politiko.
Han forhandler i disse dage politiforlig med Venstre-regeringen, de Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og de Radikale. Og når partierne senere mødes om forhandlingsbordet, er det til forslaget om at bringe hestene tilbage på gaderne.
Københavns Politi rådede over i alt ti heste, der ifølge Peter Skaarup er blevet 'holdt ved lige af gode kræfter'.
- Så der er nogle heste, der vil kunne gå ind i den her enhed igen, hvis vi vælger at genoprette den, som vi foreslår, siger han til Politiko. .
Dansk Folkepartis hovedkrav i forhandlingerne er at få 2.000 flere betjente over de næste år og få genindført en form for grænsekontrol, men de vil ikke bringe hestene ind som et ultimativt krav.
- Det er selvfølgelig ikke et ultimativt krav, vi fører frem i forhandlingerne. Vi stiller aldrig ultimative krav, men vi har forskellige ønsker til forhandlingerne, og det er et af dem, svarer Skaarup.
Det vil koste i omegnen af ni millioner kroner at få hestene tilbage i tjeneste.
- Det bliver bemærket i gadebilledet, når der kommer ridende politi igennem. Det indgyder en vis form for respekt. Og det tror vi på, kan gøre det ud for et antal betjente, siger han.
Politihestene blev i 1998 genindført i København, efter de var blevet taget ud af tjeneste i 1970erne.