Dine skuffer gemmer på guld: Det er mere værd end nogensinde

Skrevet af Emil Martesen

05/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er mere værd end nogensinde.

Dagens topnyheder

Mandag så guldprisen en historisk stigning i de tidlige asiatiske handelstimer, hvor ædelmetallet ramte sit højeste niveau nogensinde.

Prisen steg til 2135,39 dollar per ounce (28,35 gram, red.), hvilket svarer til omtrent 14.640 danske kroner - en hidtil uset rekord siden 2020.

Det skriver SE og HØR.

Investorer har investeret i guld som en sikker havn, siden konflikten mellem Israel og Hamas brød ud den 7. oktober.

Grunden til at gøre dette er blevet forstærket yderligere af tegn på, at inflationen i USA aftager, hvilket har ført til spekulationer om, at centralbanken vil sætte renten ned.

Bart Melek, der er chefstrateg for råvarehandel i TD Securities, forventer, at guldpriserne i gennemsnit vil ligge omkring 2100 dollar per ounce i andet kvartal af 2024.

Han henviser også til en nylig undersøgelse fra World Gold Council, hvor 24 procent af de adspurgte centralbanker angiver planer om at skaffe noget mere guld inden for det næste års tid.

"Det betyder en potentielt øget efterspørgsel fra den officielle sektor i de kommende år", udtaler han til CNBC.

Danmarks Nationalbank besidder omkring 66,5 tons guld, der ved udgangen af 2022 repræsenterede en værdi på 27 milliarder kroner.

Denne beholdning, som er en del af Nationalbankens valutareserve, anvendes til at opretholde stabiliteten i kronekursen i overensstemmelse med fastkurspolitikken. Det meste af guldreserven opbevares i Bank of England, og hver guldbar vejer i gennemsnit 12,5 kilo.