Dinosaurskelet solgt for astronomisk beløb

Skrevet af Mathias Nielsen

19/04/2023
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix
Et skelet fra en dinosaur blev tirsdag solgt for et svimlende beløb.

Dagens topnyheder

Dinosaurer har i mange år fascineret mange mennesker. De enorme og voldsomme dyr, som engang gik rundt på Jorden for flere millioner år siden, er foruden at være fascinerede for mange mennesker også en del penge værd.

Tirsdag blev et skelet fra arten tyrannosaurus rex nemlig solgt for hele 5,5 millioner schweizerfranc, hvilket svarer til 41,6 millioner danske kroner.

Skelettet er hele 67 millioner år gammelt, men har flere originale dele, hvilket er en stor del af forklaringen på den åbenlyst høje pris.

Skelettet har fået navnet "Trinity", og blev solgt i byen Zürich i Schweiz hos auktionshuset Koller.

- For første gang i Europa og for kun tredje gang på verdensplan vil et helt skelet af en tyrannosaurus rex i exceptionel stand blive udbudt på en auktion, skrev auktionshuset Koller ifølge TV 2.

Skelettet måler 3,9 meter i sin højde og er 11,6 meter bredt, så det kræver en smule plads at have det enorme skelet stående.

Skelettet består af i alt 293 knogler fra tre forskellige tyrannosaurus rex, som er fundet mellem år 2008 og 2013 i de amerikanske delstater Montana og Wyoming.

Der er altså tale om et helt unikt stykke naturhistorie, som en heldig og velhavende køber nu har fået fingrene i. Mere end halvdelen af knoglerne er originale.

De resterende dele er konstrueret af gips og støbt i epoxyharpiks. Auktionshuset kalder Trinity for et af de mest spektakulære t-rex-skeletter, der findes på Jorden.