DMI: Årets første sommerdag i næste uge

Skrevet af Nicolai Busekist

14/05/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sommeren er på vej, og allerede i næste uge melder årets første sommerdag sin ankomst.

Dagens topnyheder

Der er med stor sandsynlighed rigtig mange danskere, der glæder sig til, at sommeren melder sin ankomst. Og nu ser det ud til, at man ikke skal vente særlig meget længere, hvis man er blandt dem, der ser frem til høje temperaturer og sol.

Ifølge DMI kommer årets første sommerdag nemlig allerede i næste uge, hvor der torsdag kan være op til 25 grader. Her vil temperaturen nemlig svinge mellem 18 og 25 grader, hvor særligt de sydlige egne af landet kan se frem til høje temperaturer.

Såfremt man befinder sig ved en kyst med pålandsvind, skal man dog forvente, at det bliver en kende køligere, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Derudover er det heller ikke alle, der kan se frem til sol fra en skyfri himmel. Faktisk vil der i de vestlige egne været mest skyet og stedvis ren eller byger. Foruden dette vil der dog være tørt og nogen eller en del sol, hvilket dog i løbet af dagen bliver skyet vestfra.

Vinden kommer til at være let til frisk fra syd og sydøst, men den vil i løbet af dagen aftage og dreje mod vest. Man skal derfor ikke være bekymret for, at det bliver vinden, der sætter en stopper for, at man kan tilbringe dagen udenfor.

Natten til fredag vil der være steder i landet, der bliver ramt af enkelte byger, mens der ellers vil være klart vejr. Temperaturen falder til mellem 17 og 14 grader, hvor det vil være køligst i Nordjylland og lunest ved Østersøen.

Om natten vender vinden tilbage, hvor den vil være svag til jævn mellem sydvest og nordvest. Desværre er der ikke noget, der tyder på, at vejret fortsætter fredag, hvor der vil være mere ustadigt vejr med regn eller byger, tiltagende vestenvind og faldende temperaturer.