DMI advarer mod voldsomt vejr

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt en varsel om, at der er et voldsomt vejr på vej ind over Danmark. Dette vil også føre til forhøjet vandstand.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der et lavtryk vest for Stockholm, der bevæger sig mod øst. Det forventes, at dette lavtryk vil ligge over Baltikum i løbet af torsdag aften.

Læs også

Han hørte sin kone tale i søvne: Hvad han hørte, fik ham til at melde hende til politiet

Vest for dette lavtryk drejer vinden i nord og nordvest. Desuden tiltager vinden til mellem hård vind og hård kuling. Det sker, når den bevæger sig ind over de Indre Danske Farvande.

Det samme vil derudover være gældende, når den senere bevæger sig ind over Den Botniske Bugt, der ligger i Østersøen mellem Sverige og Finland.

Som et resultat af det voldsomme vejr, vil havvandet blive presset mod syd. Det fører til, at vandstanden siger flere steder i de Indre Danske Farvande, lyder meldingen fra Mette Zhang, der er vagtchef hos DMI.

"Herved presses havvandet mod syd, og vandstanden stiger i de Indre Danske Farvande. Fra tirsdag formiddag til sent tirsdag aften ventes vandstanden lokalt at nå 120-130 cm over normal vandstand (DVR90)," fortæller Mette Zhang.

Det vil sige, at der er en forventning om en forholdsvis stor stigning i vandstanden. Flere steder vil der altså være tale om en vandstand, der befinder sig 120 til 130 cm højere end normalt.

Læs også

Forsøgte bevidst at få Covid: Nu er populær sanger død

Mette Zhang oplyser også, at DMI vil holde øje med situationen. Såfremt der skulle ske en markant ændring i forhold til den udsendte varsel, vil der blive udsendt en ny opdatering.

 

Dagens Gossip