Forsøgte bevidst at få Covid: Nu er populær sanger død

Foto: Shutterstock.com

Efter bevidst at have forsøgt at blive smittet med coronavirus, er den kendte sanger afgået ved døden.

Folkesanger Hana Horka er afgået ved døden, efter hun bevidst forsøgte at blive smittet med coronavirus. Det har hendes søn bekræftet, skriver Daily Star.

Læs også

WHO udsender advarsel: "Covid-19 er langt fra slut endnu"

Den 57-årige musiker fra Tjekkiet døde søndag, efter hun blev testet positiv for coronavirus.

Hendes søn, Jan Rek, sagde, at hun blev smittet med vilje, da han og hans far blev smittet med virussen. Det ønskede hun, så hun kunne få et coronapas, for at få adgang til visse spillesteder. 

Jan Rek og hans far blev begge smittet med coronavirus i juledagene, selvom de begge to er fuldt vaccineret.

Hans mor besluttede sig dog for, at hun ikke ville blive væk fra dem. I stedet ville hun faktisk gerne være sammen med dem, så hun også selv kunne blive smittet med coronavirus.

"Hun skulle have isoleret sig i en uge, fordi vi testede positive. Men hun var hos os hele tiden," lød det fra Jan Rek til BBC.

Bevis for vaccination eller nylig infektion fra virussen er påkrævet i Tjekkiet, hvis man vil have adgang til en række sociale og kulturelle steder, herunder biografer, barer og caféer.

Hun ønskede derfor at blive smittet med coronavirus, så hun ville være udsat for færre restriktioner.

Fredag skrev Hana Horka i et opslag på de sociale medier, at hun med vilje havde ladet sig smitte med virussen. Derudover hævdede hun også, at hun var i bedring på dette tidspunkt.

"Jeg overlevede... Det var intenst," lød det fra hende i et opslag, der altså blev delt blot to dage før hendes død.

"Så nu bliver der teater, sauna, koncert... og en hastetur til havet. Livet er her for mig og også for dig."

Flere af hendes følgere virkede til at støtte hendes beslutning, men Hana døde få timer efter hendes indlæg på de sociale medier som følge af coronarelaterede komplikationer.

Efter sin mors død langede Jan ud efter den tjekkiske anti-vax-bevægelse på sociale medier. Han bebrejdede dem også for tabet af sin mor og hævdede, at de havde 'blod på hænderne'.

Hans mor har flere gange tidligere delt flere af den tjekkiske anti-vax-bevægelses påstande og budskaber på sine sociale medier.

"Jeg ved præcis, hvem der har påvirket hende... Det gør mig trist, at hun troede på fremmede mere end sin egen familie," sagde Jan.

"Det var ikke kun total desinformation, men også syn på naturlig immunitet og antistoffer erhvervet gennem infektion."

Læs også

Professor om færre indlagte og høj smitte: Dette problem vil opstå i stedet

Jan sagde, at han og hans far havde gjort flere forsøg på at overbevise sin mor om at blive vaccineret, men at det ikke lykkedes for dem.

 

Dagens Gossip