DMI advarer: Stormende kuling på vej

Skrevet af Nicolai Busekist

27/01/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt en varsel om, at der er stormvejr på vej.

Dagens topnyheder

Har du planer om at bevæge dig udenfor langs den jyske vestkyst i weekenden, skal du forberede dig på at få vind i håret - og lidt til.

Ifølge DMI vil den jyske vestkyst nemlig blive ramt af særdeles kraftig vind fra lørdag eftermiddag frem til søndag morgen.

Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog hos DMI, oplyser, at der er en forventning om, at vestkysten vil blive ramt af op til stormende kuling. Derudover kan der også være vindstød af stormstyrke.

"Vær desuden forberedt på særdeles kraftig vind igen fra lørdag eftermiddag til søndag morgen, hvor vi forventer op til stormende kuling og vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst," lyder det fra Henning Gisselø fra DMI.

Især den nordlige del af den jyske vestkyst har også været udsat for hård til stormende kuling med vindstød af stormstyrke i løbet af torsdagen. Nu lyder meldingen, at hele vestkysten vil blive ramt af hård vind i weekenden.

Vejret bliver forårsaget af, at der er vinterlavtryk, der nu tager baner, der løber meget tæt forbi Danmark. Der er nogle af disse lavtryk, der er meget dybe, hvilket medfører, at der bliver sendt kraftig vind ind over det danske land.

DMI oplyser også, at vejret vil være mest skyet med perioder med regn, men at der i den vestlige del af landet vil være stedvis lidt eller nogen sol om lørdagen. Temperaturen vil strække sig mellem 6 og 10 grader.

Om sommeren vil der være mest tørt med en del sol de fleste steder. I den sydvestlige del af landet bliver det i dagens løb mere skyet. Temperaturen vil lyde på omkring 5 grader i løbet af søndagen.